Hirdetés
Címke: tavasz
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.05.11.

Grátisz a természettől

A tavaszi megújulás látványa, hangjai és illata talán a legérzéketlenebbnek tűnő embert is megérintik. Valami ősi életöröm áramlik felénk a természetből, melynek hatása alól csak erős ellenállással vonhatjuk ki magunkat. Érdemes ilyenkor számba venni, mennyi mindent kínál szűkebb és tágabb környezetünk, elég, ha kilépünk a szabadba és teszünk egy ráérős sétát. Ráadásul a növények között bőven akad, amit leszedhetünk, magunkkal vihetünk és otthon finom csemegét, vagy éppen hasznos gyógyírt készíthetünk belőle.

Földvári Gabriella 2022.05.11.

Papagájfű, kakastaréj és hamvaska is kerül az ágyásokba

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése, az első növények két alpolgármester segítségével kerültek a Mártírok útja mellett található ágyásba, melyben egy szívformát alakítottak ki piros begóniákból.

Kárpát Zsolt 2022.05.03.

Ne égess, inkább apríts, készíts mulcsot!

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete látványos bemutatóval hívta fel a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy a növényi hulladékot ne égessük, hanem abból készítsünk faaprítékot.

Győr+ 2022.04.30.

Piaci palánta- és primőrparádé

Megkezdődött a palántaszezon a győri piactereken. A vásárcsarnokban, a belvárosi virágpiacon, valamint a Dunakapu téren is sokféle növényből választhatnak a vásárlók, és primőr termékekből is egyre színesebb a felhozatal.

Győr+ 2022.04.28.

Tavaszi hajókirándulás a folyók városában

Beköszöntött a jó idő, végre ismét birtokba vehetjük Győr vizeit. Legyen szó akár sportolásról, akár egy kellemes hajókirándulásról, mindenképpen érdemes kihasználni a város folyói nyújtotta lehetőségeket.

Győr+ 2022.04.18.

Gondoskodjunk vízmérőnkről tavasszal is!

Úgy tűnik, most már tényleg megérkezett a tavasz, az előrejelzések alapján várhatóan már nem esik 0 fok alá még éjszaka sem a hőmérséklet. Itt az ideje, hogy a tél elmúltával eltávolítsuk vízmérőnkről a téli szigetelést és elvégezzük a mérő ellenőrzését.

Győr+ 2022.04.15.

Újabb motorost ér baleset

Az Ikrény belterületén történt ütközés oka az elsőbbségi szabályok megszegése volt.

P. Csapucha Adrienn 2022.04.15.

Tojásfestési tanácsok a győri Frida Kahlótól

A győri Frida Kahlo a húsvéti ünnepkör különleges miliőjébe alkotta meg egyedi, kézzel készített, tanításokkal tűzdelt tojásait. A festett minták magyar tájegységek motívumait vonultatja fel, hogy az ünnepi asztalt a modern húsvéti folklór varázsa lengje körbe.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat