A legnagyobb BoneyM. slágerekre bulizott Győrszentiván

HAK Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.05.19. 08:34

A Győrszentiváni Fesztiválon idén olyan nagyágyú lépett színpadra szombat este, mint a legendás BoneyM. énekesnője, Liz Mitchell. Az színvonalas élőkoncerten a legnagyobb örökzöld slágerek csendültek fel, olyanok, amelyekre valahol, valamikor már mindenki bulizott.

Az idő is kegyes volt a szórakozni vágyókhoz, hiszen az eső is elkerülte a Szentiváni Fesztivál szombati napján, amelynek a kiemelt eseménye a 20 órakor kezdődő BoneyM. feat Liz Mitchell koncert volt.

Liz Mitchell egyébként 1976 óta volt a BoneyM. fő énekesnője. Hozzá köthetők a legnagyobb, mint például a „Daddy Cool”, a „Rasputin”, a „Ma Baker”, a „Babylon”, a „Sunny”, az „Its a Holi-Holiday”, a „Belfast”, a „Bahama Mama” és a sort még hosszasan lehetne sorolni.

A koncert előtt a közönséget dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte, aki ismét megerősítette:

„Jó hírem van a szentivániaknak: sikerült levetetni a nagyon-nagyon-nagyon zavaró hatású GIPZ besorolást az Ipari Park 2. területéről! Higgyék el, éveken keresztül azon dolgoztunk, hogy ezt megoldjuk, és megoldottuk! Úgy gondolom, ez a koncert egy kiváló alkalom arra, hogy meghallgassuk azt a zenekart, amely gyermekkorunknak az egyik remek diszkó-zenekara volt. Tudják önök is, hogy én a rockzenét szeretem, de az ember a BoneyM.-re mindig táncol. Kívánom, hogy táncoljanak felszabadultan, hiszen sikerült megszabadulnunk egy nem létező akkumulátorgyár rémétől, és sikerült GIPE övezetbe, azaz egy teljesen általános ipari övezetbe soroltatni – Orbán Viktor miniszterelnök úr és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr segítségével – a GIPZ övezetből. Elég sok munka volt!  Köszönöm szépen, kellemes szórakozás kívánok!” – zárta a polgármester.

Liz Mitchell szombaton egyenesen Londonból érkezett Győrszentivánra csapatával, hogy egy remek nagyzenekaros koncerten idézze fel a diszkó aranykorát. S bár profi énekesnőként egy fergeteges koncertet adott, azt azért tudni kell, hogy a 103 éves édesapja tegnapelőtt hunyt el, s azt sem volt biztos, hogy vállalni tudja a mai fellépést. Ám Liz eljött, s társaival együtt csodás előadást varázsolt a színpadra. A közönség pedig nosztalgiázhatott, élvezhette azokat a slágereket, amelyek a fiatalságukat idézték, vagy éppen tapsolhattak a fiatalok olyan örökzöldeknek, amelyekre még az ő gyermekeik is fognak.

Mert a BoneyM. örök, időtlen és nagyon szerethető! Akárcsak Liz Mitchell kedves és közvetlen személyisége.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt