Zápor, zivatar a kora nyárias időben

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.05.28. 06:42

Kedden is a napsütés lesz túlsúlyban, de délután a Dunántúlon egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és itt feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Délután 23-29 fokot mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb.

Szerdán már többségében a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon kezdetben erős. A hidegfront nem hoz lehűlést, délutánra ismét 23 és 29 fok közé melegszik a levegő, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Csütörtökön keleten, valamint a nyugati, délnyugati tájakon már délelőtt előfordulhat eső, zápor, zivatar, késő délután és este pedig a középső területekre is érkezhet csapadék. A záporok, zivatarok mellett többórás napsütésre készülhetünk az ország legnagyobb részén. A nyugatias szél többnyire gyenge, mérsékelt marad, zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos lökések. A legmelegebb órákban 24-29 fokot mérhetünk.

Pénteken erős lesz a gomolyfelhő-képződés és többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok, zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, viharos széllökések, felhőszakadás kísérhet. A délies szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 22-30 fok között valószínű.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #május | #tavasz | #zivatar |