Zivataros napok jöhetnek

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.05.20. 08:41

Pünkösdhétfőn eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Néhol ismét párás, ködös lesz a hajnal. Napközben 24 és 29 fok közé melegszik a levegő, de a viharokat követően jelentősen visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő napközben, majd délután és este hevesebb viharok érkeznek délnyugat, nyugat felől. Napközben még hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Szerdán már hosszabb időszakokra kisüt a Nap, elszórtan még főként az ország északi felén alakulhat ki eső, záporok, helyenként zivatarok. A délnyugati szél sokfelé élénk, délnyugaton erős lehet. Délután 21-28 fokra van kilátás, északnyugaton lesz enyhébb az idő.

Csütörtökön keleten lehet több felhő, másutt többórás napsütés várható. Helyenként eső, záporok, kevés zivatar kialakulhat. Helyenként feltámadhat az északnyugati szél. Délután 22-27 fokra van kilátás. Pénteken a sok napsütés mellett többségében keleten, északkeleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. A déliesre forduló szél többfelé élénk lehet, délután 23-30 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #május | #tavasz | #zivatar |