Címke: társadalom
Hirdetés
MTI 2023.09.16.

Nagyszüleink korában a gyerek a család központi projektje volt

Nagyszüleink korában az, hogy gyerek legyen, a család központi projektje volt, s a felnövekvő gyerekek is a családalapításra készültek, mert tudták, hogy ez a legfontosabb dolog az életben - hangzott el pénteken az V. Budapesti Demográfiai Csúcs Család az ideológiai viták kereszttüzében című szakmai panelbeszélgetésén, amelyen brit, amerikai, kanadai szakértők fejtették ki nézeteiket a témáról.

MTI 2023.07.18.

Sziget: Folytatódik a “szeretet forradalma” a fesztiválon

Folytatódik a Sziget által elindított, "szeretet forradalma" elnevezésű kezdeményezés, amellyel az augusztus 10-én kezdődő fesztivál a társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos közös felelősségre hívja fel a figyelmet - áll a szervezők közleményében.

Havassy Anna Katalin 2023.05.28.

A tűzoltók segítségnyújtását se zavarja videózással!

A múlt héten már foglalkoztunk a „katasztrófaturizmus” elterjedésével, amikor egy videó vagy egy fotó fontosabb, mint segíteni. Akkor a rendőrség szemszögéből vizsgáltuk meg a helyzetet, most pedig a tűzoltóktól kértük: mondják el tapasztalataikat, mert együtt talán fékezhetünk ezen az aggasztóan növekvő jelenségen. Dr. Németh Ramóna tűzoltó főtörzsőrmesterrel, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.

Rozmán László 2023.05.28.

Újra gyerekké válni

Hiszem, hogy három gyermekkorunk van, az igazi, a valós és az őszinte. – Rozmán Lászlónak, a Győr+ Rádió hírszerkesztőjének jegyzete.

Havassy Anna Katalin 2023.05.09.

Belátta, hogy alkoholista? Van segítség!

Anonim alkoholisták. Ugye, hogy többnyire egy amerikai filmben látott jelenet ugrik be róluk? Pedig Magyarországon is vannak, sőt Győrben is. Egyre többen, szerencsére. S hogy miért szerencsére? Mert ők már túljutottak talán a legnagyobb földi poklon és szívesen beszélnek a küzdelemről. Őszintén, bátran, nem szépítve semmit. Magukért és egymásért.

Szigeti Sándor 2023.04.29.

Százból kilencvenkilenc élet megmenthető

Győrből indult el és vált sikeres országos kezdeményezéssé az az ifjúsági telefonos lelki elsősegély szolgálat, amely évente több száz fiatal számára jelenti az utolsó kapaszkodót és a reményt. Most önkénteseket keresnek.

Földvári Gabriella 2023.04.02.

Autizmus világnapi programokat szerveztek Győrben

Április 2-a az autizmus világnapja, ebből az alkalomból négy civil szervezet összefogásával Árnics Katalinra emlékeztek, és „kék sétát” tartottak Győrben vasárnap.

Győr+ 2023.03.23.

A család a társadalom alapvető alkotóeleme – Simon P. Kennedy a győri MCC-ben

A család a társadalom alapegysége, ezen kívül az a biztonságos szeretetközösség, amely a gyermek egészséges fejlődéséhez minden alapot megad. A család, mint a társadalom alapja, az állam meghatározó entitása is, ezért az egyes kormányok családpolitikája nagymértékben befolyásolja a családok lehetőségeit, mindennapjaik életminőségét. A nyugati gondolkodást alapjaiban meghatározza a hellenisztikus filozófia és keresztény erkölcsi rendszer, így a családi közösségek és azok fejlődésének támogatása végigkíséri történelmünket. Hogy miként alakult ki a családpolitika és milyen szerepet tölt be a nyugati gondolkodásban? A választ megtudhatták azok, akik ellátogattak az MCC győri képzési központjába, ahol Simon P. Kennedy, az MCC vendégoktatója tartott előadást A család a nyugati politikai gondolkodás történetében címmel.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.03.05.

Tavaszi gardróbcsere az Ökosikken

A győriek minden évszakban igyekeznek környezetbarát módon kapcsolódni a divatiparhoz. A Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület ezért a belvárosi kávézókkal összefogva minden évszakban igyekszik megszervezni az Ökosikk nevű eseményt. A rendezvény célja, hogy a résztvevők úgy frissíthessék fel gardróbjukat, hogy közben jól is érezzék magukat, ráadásul a "zöld vásárral" még a környezetükért is tesznek.

Hirdetés