Címke: társadalom
Hirdetés
Győr+ 2024.04.22.

Hogyan gondolkodjunk megfelelően az éghajlatváltozásról?

Manapság naponta foglalkozunk az éghajlatváltozással, mert azt feltételezzük, hogy az hatással lesz a társadalomra, és ez a hatás negatív lesz. Ahhoz azonban, hogy megértsük az éghajlatváltozás társadalmi hatását, nemcsak egy működő éghajlati modellre van szükségünk, hanem egy működő társadalomelméletre is. Calum T. M. Nicholson a győri MCC-ben beszélt arról, hogy miként kellene megfelelően gondolkodnunk az éghajlatváltozásról.

Gy. P. 2024.04.18.

Győri évszázadok, történelmi érdekességek a Rubiconban

A legolvasottabb és legigényesebb magyar történelmi magazin, a Rubicon Győri évszázadok címmel jelentette meg legújabb lapszámát, melyet a városháza dísztermében nagy érdeklődés mellett mutatott be Rácz Árpád főszerkesztő, és a tanulmányok szerzői.

MTI 2023.09.16.

Nagyszüleink korában a gyerek a család központi projektje volt

Nagyszüleink korában az, hogy gyerek legyen, a család központi projektje volt, s a felnövekvő gyerekek is a családalapításra készültek, mert tudták, hogy ez a legfontosabb dolog az életben - hangzott el pénteken az V. Budapesti Demográfiai Csúcs Család az ideológiai viták kereszttüzében című szakmai panelbeszélgetésén, amelyen brit, amerikai, kanadai szakértők fejtették ki nézeteiket a témáról.

MTI 2023.07.18.

Sziget: Folytatódik a “szeretet forradalma” a fesztiválon

Folytatódik a Sziget által elindított, "szeretet forradalma" elnevezésű kezdeményezés, amellyel az augusztus 10-én kezdődő fesztivál a társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos közös felelősségre hívja fel a figyelmet - áll a szervezők közleményében.

Havassy Anna Katalin 2023.05.28.

A tűzoltók segítségnyújtását se zavarja videózással!

A múlt héten már foglalkoztunk a „katasztrófaturizmus” elterjedésével, amikor egy videó vagy egy fotó fontosabb, mint segíteni. Akkor a rendőrség szemszögéből vizsgáltuk meg a helyzetet, most pedig a tűzoltóktól kértük: mondják el tapasztalataikat, mert együtt talán fékezhetünk ezen az aggasztóan növekvő jelenségen. Dr. Németh Ramóna tűzoltó főtörzsőrmesterrel, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.

Rozmán László 2023.05.28.

Újra gyerekké válni

Hiszem, hogy három gyermekkorunk van, az igazi, a valós és az őszinte. – Rozmán Lászlónak, a Győr+ Rádió hírszerkesztőjének jegyzete.

Havassy Anna Katalin 2023.05.09.

Belátta, hogy alkoholista? Van segítség!

Anonim alkoholisták. Ugye, hogy többnyire egy amerikai filmben látott jelenet ugrik be róluk? Pedig Magyarországon is vannak, sőt Győrben is. Egyre többen, szerencsére. S hogy miért szerencsére? Mert ők már túljutottak talán a legnagyobb földi poklon és szívesen beszélnek a küzdelemről. Őszintén, bátran, nem szépítve semmit. Magukért és egymásért.

Szigeti Sándor 2023.04.29.

Százból kilencvenkilenc élet megmenthető

Győrből indult el és vált sikeres országos kezdeményezéssé az az ifjúsági telefonos lelki elsősegély szolgálat, amely évente több száz fiatal számára jelenti az utolsó kapaszkodót és a reményt. Most önkénteseket keresnek.

Hirdetés