Hirdetés
Címke: társadalom
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2021.09.08.

Az okostelefon legyőzi a könyvet?

Nemrég ért véget az Ünnepi Könyvhét, amellyel egy időben volt a Gyermekkönyvnapok is. Számos óvodást és iskolást csalogatott a rendezvény a könyvek közelébe, és a vásári forgatagban örömmel lapozták az újdonságokat. Vajon lesz-e belőlük olvasó felnőtt? Szabó Juditot, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér olvasószolgálatának vezetőjét kérdeztük.

Hajba Ferenc 2021.05.27.

A magyar nők hat évvel tovább élnek a férfiaknál

Egyre kisebb mértékben, de csökken Magyarország népessége. 2019-ben valamivel több, mint 9 millió 772 ezren laktunk ebben a honban. A népesség csökkenésének meghatározó oka a természetes fogyás, melyhez az utóbbi években- mint ahogy mindenütt a világon - a koronavírus pusztító hatása is hozzájárul – derül ki az Eurostat adatsorából.

Hajba Ferenc 2021.05.07.

Brutális lánybandák a szlovákiai Komáromban

Segélykérő karkötők bevezetéséről gondolkodnak a szlovákiai Komárom vezetői a tizenéves gyerekek számára, mert brutális lánybandák terrorizálják a kisebbeket.

Szigethy Teodóra 2021.05.02.

Mit is jelent anyának lenni?

Anya-e, aki szül, aki életet ad, aki „csak” nevel, aki vár? Mitől lesz egy emberből anya? Mi tesz egy nőt anyává? Érintettekkel keressük a választ egy egyszerűnek tűnő kérdésre. Anyává válni felelősség, amire elsősorban szívben kell készülni.

Farkas Mónika 2021.01.23.

Apa, anya, pia – szenvedélybeteg a családban

Családi szennyest teregetett, és milyen jól tette az ismert színész, Járai Máté. A nagy nyilvánosság előtt beszélt Friderikusz Sándor Életünk története című műsorában többek között gyermekkoráról, alkoholbeteg szüleiről. Édesapja, édesanyja már megszabadultak függőségüktől, de szervezetüket igencsak megviselte az évtizedekig tartó romboló szenvedély. Máté a szüleiről mint saját gyermekeiről gondoskodik most.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat