Hirdetés
Címke: társadalom
Hirdetés
MTI 2022.08.04.

Egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság, ha nem mérsékeljük a globális kibocsátásokat. Ez azt jelenti, hogy a világ népességének 93-95 százaléka a jelenlegi száraz és forró események számának több mint kétszeresét fogja tapasztalni a 21. század végére - hívja fel a figyelmet Kis Anna meteorológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Meteorológiai Tanszékének tudományos munkatársa cikkében, amelyet a Másfélfok.hu-n tettek közzé csütörtökön.

J. Kovács Andrea 2022.08.02.

Digi szótár az online világhoz

A digitális generáció világában végez kutatásokat az Alfa Generáció Labor. Az ELTE Etológia Tanszéke által működtetett csoport azt vizsgálja, hogyan alakítja a digitalizáció a 2010 után született gyerekek, tehát az alfa generáció életét.

HAK 2022.03.10.

Megszületett az első győri menekült baba

Sorra érkeznek a hírek a háború sújtotta Ukrajnából és a sok-sok menekültről, akik a biztonságos élet miatt elhagyják otthonaikat. Magyarország mindenkin segít és Győr is derekasan kiveszi a részét a menekültek ellátásában. Tegnap az első menekült baba is megszületett.

Győr+ 2022.03.05.

Drámai fotók Kijevből

Olvasónk egy döbbenetes fotóra hívta fel a figyelmünket amelyet a The Telegraph tett közzé, s amely Kijev külterületén készült.

MTI 2021.12.31.

Sikeres a családpolitika, nő a gyermekvállalási kedv

Az állami családtámogatások növelésének lassan, de megjön az eredménye, ennek köszönhető, hogy tíz év alatt a Bokros-csomag előtti szintre emelkedett vissza a gyermekvállalási kedv - mondta a Magyar Nemzet pénteki számában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Havassy Anna Katalin 2021.12.23.

Ács néni megmutatta mik az igazi karácsonyi értékek

A karácsony napjainkban már többnyire az üzletről, az ajándékokról, a szállodákról és a mértéktelenségről szól. Belehajszol minket a világ egy életmódba, amit nem is biztos, hogy akarunk. Csak sodor minket és a végére kiégünk. Vannak azonban olyan emberek, akikkel a találkozások valamit örökre megváltoztatnak. Sajnos a legtöbbjük nincs már velünk, de ilyenkor talán egy kicsit még többet gondolunk rájuk...

Győr+ 2021.11.27.

Ezt tegyük a használt olajjal!

Kis odafigyeléssel rengeteget tehetünk környezetünk védelméért. Különösen igaz ez a használt sütőolaj összegyűjtésére.

Havassy Anna Katalin 2021.11.27.

„Végre vigyázzunk a patikusokra is!”

Tart a koronavírus-járvány negyedik hulláma, mindenki igyekszik a tőle telhetőt megtenni, hogy egészséges maradjon. Vagy ha már megbetegedett, akkor a szeretteit megóvja. Ám mi a helyzet azokkal, akik most is értünk szolgálnak?! Mondjuk, ki vigyáz a gyógyszertári dolgozókra? Tilai Katalin szakasszisztens őszintén elmondta a véleményét, érdemes megfontolni!

Győr+ 2021.10.27.

Már a macska is érzi az indulatokat…

Ismét kezd egy kicsit zavarossá válni a világ, a közösségi média pedig egyre inkább felrobban egy-egy témától. Az emberek egymásnak esnek, veszekedésre veszekedés jön. Ez már egy macskának is feltűnik, főleg ha antiszociális, mint Maszat.

Győr 2021.10.18.

Merre tart a Merkel utáni Németország?

Többek között erre az izgalmas kérdésre keresi a választ az MCC Győri Képzési Központjának legújabb, október 20-i kerekasztal-beszélgetése.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat