Címke: táncművészet
Hirdetés
Győr+ 2023.09.07.

„Fordulópont az életemben az örökös tagság”

Három örökös taggal bővült a halhatatlanok tábora a Győri Balett társulatánál. Ahogy arról már beszámoltunk, júliusi évadzáró ülésén az együttes vezetése Szalai Juditot, Sebestyén Bálintot és Horváth Krisztiánt találta méltónak a kitüntetésre.

P. Csapucha Adrienn 2023.07.06.

Tempóztak a táncosok: 120 előadással és 28 ezer nézővel zárják az évadot!

Csütörtökön tartotta évadzáró társulati ülését a Győri Balett. A találkozón dr. Dézsi Csaba András köszöntötte az együttes táncművészeit és dolgozóit, elismerve munkájukat és töretlen tehetségüket. Nagyszerű időszakon van túl a csapat, az évadban 120 előadást tartottak és 5 új bemutatóval örvendeztették meg a táncszerető közönséget.

P. Csapucha Adrienn 2023.04.29.

A tánc a világon mindenhol egyet jelent: Győri Balett!

Mi, győriek legalábbis szerénytelenség nélkül vallhatjuk ezt, hiszen büszkék lehetünk a Győri Balett társulatára. Évek óta világszerte viszik a város jó hírét, a klasszikus és modern balett különös házasításával, mely ugyan bátor vállalás, művészetében mégis egyedi, utánozhatatlan stílust teremt. A társulat igazgatóját, Velekei Lászlót a tánc világnapján kérdeztük.

P. Csapucha Adrienn 2023.04.04.

Bogotában is szavak nélkül hódítanak

Győri táncosok, francia téma, a dél-amerikai éjszakákban – így lehetne összefoglalni a Győri Balett újabb egy hetes kalandját, melyet ezúttal Kolumbiában tölt a társulat. Az együttes vasárnap indult Bogotába, érkezésükkor pedig Velekei László exkluzív interjút adott a Győr+ Médiának. Az igazgató az első élményekről, de a már megtapasztalt kulturális különbségekről is szívesen beszélt.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.02.27.

Vizsgáztak a jövő táncművészei

Hétfőn balettmesterekkel, oktatókkal, növendékekkel, koreográfusokkal telt meg a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett terme, hiszen a tizenhárom, utolsó éves diák mutatta be munkájának gyümölcsét. Klasszikus balett és modern tánc kategóriákban vonultak a tehetségek a nagyérdemű elé. A négy és fél órás vizsga során a fiatalok bemutatták az alapoktól kezdve az összes technikát, ráadásul a számonkérés legvégén egy közös produkcióval is megjutalmazták bíráikat.

P. Csapucha Adrienn 2022.10.30.

Tapsvihar a tánctehetségeknek a teátrumban

Pénteken tartotta legújabb darabjának premierjét a Győri Balett. Az előadás a szombatival együtt nem csak a bemutató miatt volt különleges, hiszen mind a két esten tehetséges táncosokat köszöntöttek. Előbb az Audi-, majd a Kardirex-díj talált gazdára, a minden szempontból elsöprő hétvégén.

Zombai-Kovács Ákos 2022.09.19.

Vasárnap Győrben is újra nagy táncválasztó      

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Nagy Táncválasztót, amelynek lényege, hogy az ország több városában is egész napos workshop keretében népszerűsítik a tánc, különböző műfajait.

P. Csapucha Adrienn 2022.05.12.

Immunerősítő lesz a győri táncünnep

Egy hónap múlva a tánc fővárosává avanzsál Győr, hiszen a Győri Balett szervezésében ismét sor kerül az ország egyik legnagyobb táncos eseményére. A részletekről csütörtökön számoltak be a szervezők, ahol a sajtó munkatársai a fesztivál egy-egy darabjából láthattak ízelítőt.

Hirdetés