Címke: szűrővizsgálat
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2024.01.14.

Méhnyálkahártyarák: versenyfutás az idővel

Előző cikkünkben foglalkoztunk a klimax utáni vérzéssel, s hangsúlyoztuk, hogy ilyenkor se halogassák felkeresni a nőgyógyászukat, mert sajnos komolyabb problémát is jelezhet a vérzés: akár a méh nyálkahártyájából kiinduló rákot és a méhnyálkahártya-hiperpláziát is.

Győr+ 2023.11.14.

Fontosak a szűrővizsgálatok

Egészségügyi szűrőnapot tartottak kedden, a győri városházán. A programot a WHO Egészséges Városok Programiroda szervezte a hivatal munkatársai részére. A programon szívelégtelenség, vérnyomás-, vércukor-, koleszterin és PSA mérésre volt lehetőség, és egy dietetikus is a résztvevők rendelkezésére állt.

Győr+ 2023.11.13.

Movember – Férfiak egészsége

A Movember egy mozaikszó, ami az angol moustache (bajusz) és November szavak keresztezéséből született. Ez az elnevezés világszerte egy kampányt jelent, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak testi és lelki egészségére, valamint a szűrővizsgálatok jelentőségére. Egyre több férfi növeszt bajuszt novemberben, ezzel is felhívva a figyelmet a téma fontosságára.

Győr+ 2023.10.07.

Családi napon is első az egészség

Csodálatos őszi napon, október 7-én folytatódott a lakossági egészségmegőrző programsorozat, ezúttal a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában. Ahogy arra számítani lehetett sokan kíváncsiak voltak a rendezvényre, mely elsősorban a prevencióra fókuszál. A nagy sikerrel futó Egészség-Piac célkitűzései között szerepel a lakosság figyelmének felkeltése a saját egészségének fontosságára, a leggyakoribb megbetegedések megelőzése, de a többi között a résztvevők egészségi állapotának felmérése is.

Győr+ 2023.09.27.

6. Pink futás és séta

Ismét megszervezik a mellrák elleni küzdelem hónapjának jegyében a jótékonysági futást. Vegyen részt Ön is, és hívja fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára!

MTI 2023.09.16.

„Családi és nemzeti érdek a nőgyógyászati szűrések komolyan vétele”

Az egyén mellett a családok és a nemzet érdeke is, hogy minél több nő vegyen részt a nőgyógyászati szűrővizsgálatokon - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára a Nőgyógyászati Onkológiai Világnap alkalmából Egerben tartott szombati panelbeszélgetésen.

Győr+ 2023.05.10.

Rózsaszín kampányt indított egy hazai ügynökség

A 20-45 év közöttiek rendszeres rákszűrésének fontosságára hívja fel a figyelmet egy nemrégiben indított, június 30-ig tartó online kampány, amelyhez bárki ingyenesen csatlakozhat.

HAK 2023.04.20.

Egészség-Piacra és futófesztiválra is várják a győrszentivániakat  

A Győr+ Reggeliben csütörtökön az egészség megóvása is fontos szerepet kapott, ebben a műsorvezetők segítségére volt Hegedűs Tímea az Egészséges Városok Programiroda, WHO képviselője, Prédlné Németh Margit a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatóhelyettese, illetve az igazgató Loschitz Ferenc is, akik a nagyszabású rendezvényről meséltek.

Hirdetés