Címke: szőlő
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.22.

Erős nyaruk volt a csarnok kereskedőinek

Az elmúlt időszakban jól fogytak a hazai termesztésű, ízletes gyümölcsök a győri Vásárcsarnok kereskedőinél, erről számoltak be az árusok a Győr+ Médiának. Volt, aminek jobb, másnak kicsit rosszabb szezonja volt, de így is erős nyarat zárhatnak a kereskedők. A magyar dinnye és a barack forgalma kiemelkedett a többi közül, de eperből és almából is sok fogyott.

Győr+ 2023.08.21.

Mutatjuk a Győri Bortörténelmi Napok nyertes nedűit

Augusztus 24 és 27. között rendezik az idei Győri Bortörténelmi Napokat. Az esemény apropóján a Győri Művészeti és Fesztiválközpont bejelentette, melyik borászatok és pincészetek termékeit lehet megkóstolni.

Szigeti Sándor 2023.08.20.

Kezdődik a szüret, ismét a borok fővárosa lesz Győr!

Jövő héten négy napon át újra a kiváló magyar boroké lesz a főszerep Győrben, augusztus 24. és 27. között rendezik ugyanis meg az idei Győri Bortörténelmi Napokat. Közben a környék borászai nehéz hónapok után már a szüretre készülnek.

Győr+ 2022.08.19.

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély

Győr-Moson-Sopron megyében a Soproni és a Pannonhalmi borvidéken már meg is megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent.

Ficsór Dávid 2022.08.18.

Korán kezdődött az idei szüret

A szokásosnál korábban, de most is az Irsai Olivér fajta szedésével elkezdődött a szüret a Pannonhalmi Borvidéken.

MTI 2022.08.15.

A tavalyinál jelentősen magasabb lesz a szőlő ára

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Mireider Máté 2021.09.19.

Matektanár a szőlőben

Az ókori görögök az agórát megszentelt területnek tartották, ahová a bűnösök nem léphettek be. Ez volt a város társadalmi és kereskedelmi központja. S bár azóta eltelt két és fél évezred, valami nem változott. Az igazi piac ma is több, mint pusztán kereskedelmi helyszín. Sorozatunkban ennek próbálunk utánajárni a belvárosi piacon.

Hirdetés