Címke: szakképzés
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.02.14.

Vár a győri szakképzés

Fontos határidő jön a továbbtanulásban gondolkodó diákok életében, február 21-ig kell beadni a jelentkezéseket a szakképző intézményekbe. A Győri Szakképzési Centrum 12 győri iskolája is várja a tanulókat, a szakképző intézményekben közel 50, a technikumokban mintegy 60 szakma közül lehet választani. A technikumi szakmák iránt évek óta többszörös a túljelentkezés, míg érdekes módon a szakképző iskolák nehezebben tudják felölteni a létszámot. A Győri Szakképzési Centrum kancellárja szerint, aki őket választja, biztosan nem bánja meg.

Zombai-Kovács Ákos 2023.12.18.

Technikusképzés a Krúdyban

A következő tanévtől kezdve már a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum is indít okleveles technikusképzést. Az erről szóló együttműködési megállapodást a napokban írta alá az iskola, a szakképzési centrum és a Széchenyi István Egyetem.

Győr+ 2023.12.08.

Újabb képzés, újabb együttműködés

A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium között jött létre az az együttműködés, amelynek keretében az utóbbi intézményben a 2024/2025-ös tanévben elindul az okleveles gépjármű-mechatronikai technikus képzés.

Ficsór Dávid 2023.10.11.

Jó gyakorlatok a szakképzésben

„Jó gyakorlatok a szakképzésben" címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában, kedden

MTI 2023.09.16.

Világszinten is dobogós a magyar szakképzés

Magyarország a harmadik helyen végzett az országokat összehasonlító rangsorban a szakképzett fiatalok elhelyezkedési esélyeit vizsgáló, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által készített jelentésben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.

Ficsór Dávid 2023.06.06.

Kara Ákos: “Biztosan elkészül a PÁGISZ fejlesztése!”

Látványos szakaszához érkezett a Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumának milliárdos fejlesztése. Felkerültek a zöld homlokzati elemek az új épületszárnyakra, és a legtöbb helyen már az állványokat is lebontották. Jó hír, hogy a munkálatok nem állnak meg a válság ellenére sem, a PÁGISZ biztosan elkészül. Ezt Kara Ákos, az intézmény bővítését kezdeményező országgyűlési képviselő jelentette be kedden a Győr+ Médiának.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.19.

Szenzációsak a szakma sztárjai

33 vármegyénkben tanuló, döntőbe jutott diák közül 26 dobogóra állhatott nemrégiben a Szakma Sztár Fesztiválon. 20 szakmában értek el 1-3. helyezést, tízben ráadásul az élen végeztek a fiatalok. Őket köszöntötte a kamara a Hotel Famulusban. Az eseményen kiderült, hogy csak Budapesten örülhettek több éremnek, de a vármegyéket nézve Győr-Moson-Sopron áll az élen.

Győr+ 2023.05.11.

A SZE partnereivel közösen mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon

A Széchenyi István Egyetem a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon, amelyen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a fiatalok. A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak, kilenc arany, nyolc ezüst és négy bronzérmet szerezve.

Hirdetés