Címke: szakképzés
Hirdetés
MTI 2023.09.16.

Világszinten is dobogós a magyar szakképzés

Magyarország a harmadik helyen végzett az országokat összehasonlító rangsorban a szakképzett fiatalok elhelyezkedési esélyeit vizsgáló, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által készített jelentésben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.

Ficsór Dávid 2023.06.06.

Kara Ákos: “Biztosan elkészül a PÁGISZ fejlesztése!”

Látványos szakaszához érkezett a Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumának milliárdos fejlesztése. Felkerültek a zöld homlokzati elemek az új épületszárnyakra, és a legtöbb helyen már az állványokat is lebontották. Jó hír, hogy a munkálatok nem állnak meg a válság ellenére sem, a PÁGISZ biztosan elkészül. Ezt Kara Ákos, az intézmény bővítését kezdeményező országgyűlési képviselő jelentette be kedden a Győr+ Médiának.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.19.

Szenzációsak a szakma sztárjai

33 vármegyénkben tanuló, döntőbe jutott diák közül 26 dobogóra állhatott nemrégiben a Szakma Sztár Fesztiválon. 20 szakmában értek el 1-3. helyezést, tízben ráadásul az élen végeztek a fiatalok. Őket köszöntötte a kamara a Hotel Famulusban. Az eseményen kiderült, hogy csak Budapesten örülhettek több éremnek, de a vármegyéket nézve Győr-Moson-Sopron áll az élen.

Győr+ 2023.05.11.

A SZE partnereivel közösen mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon

A Széchenyi István Egyetem a Győri Szakképzési Centrummal és az Audi Hungaria Zrt.-vel közös standon mutatkozott be a Szakma Sztár Fesztiválon, amelyen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a fiatalok. A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak, kilenc arany, nyolc ezüst és négy bronzérmet szerezve.

Győr+ 2023.04.27.

Bejött a Szakma Sztár az audis diákoknak

Immár 16. alkalommal adták át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett, többek között az Audi Hungaria által is szponzorált Szakma Sztár Fesztivál keretén belül az ország legjobb fiatal szakembereinek járó díjakat. Az országos tanulmányi versenyen az Audi Hungaria négy tanulója is dobogós helyezést ért el.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.05.

Tradíció és modernizáció: szakmai napok a Krúdyban

Tradíció és modernizáció, ezzel a címmel rendezett szakmai napokat a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a héten. A többi között Petőfi Sándor költészete és a gasztronómia is fókuszba került az intézményben, de egykori diákok is meséltek a nagybetűs életben szerzett tapasztalataikról. Ezen kívül színvonalas szakács, pincér és cukrász verseny is zajlott a Krúdyban.

Szöveg és fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont 2023.03.27.

Tarts velünk és alakítsd a jövődet!

Még lehet jelentkezni az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ elnevezésű kereskedelmi szakképzésére.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.01.18.

Szinte meg sem érezték a válságot a Gábor Lászlóban

Szinte meg sem érezték az elmúlt év második felében begyűrűzött energiaválságot a Gábor László Szakképző Iskolában. Ezt mondta az intézmény igazgatója a Győr Plusznak. Árvai Zsolt kiemelte, a közelmúltban energetikai korszerűsítés zajlott náluk, így, persze kellő spórolás mellett, de a korábbihoz hasonló, normális kerékvágásban zajlik az oktatás. A Gábor Lászlós diákok rengeteg szakmai sikert értek el 2022-ben és a duális partnerek is kitartanak az intézmény mellett, így idén is sikeres évben bíznak az iskolában.

Hirdetés