Címke: segítségnyújtás
Hirdetés
Győr+ 2024.04.12.

Tanulható életmentés

A Győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium 120 diákja és tanára végezett a napokban újraélesztési tanfolyamot.

HAK 2024.02.17.

Vérre van szüksége egy bátor tűzoltónak

Ha segítségről van szó, ők sem ismernek határokat, így most mi is arra kérjük olvasóinkat, hogy ha tehetik, segítsék véradással egy szombathelyi bátor tűzoltó harcát a betegséggel szemben! Részletek a cikkben!

Ficsór Dávid 2024.02.08.

Ha február, akkor Médiavéradás

Hosszú évek óta hagyomány, hogy az év elején Médiavéradást tartanak Győrben, melyen a helyi médiumok képviselői nyújtják karjukat a jó ügy érdekében.

Szöveg és fotó: Csollán Tamara 2023.05.29.

Segítségnyújtás földön-vízen

Hivatalosan is beköszöntött a nyár. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban rengetegen veszik majd a Balaton felé az irányt a kellemes kikapcsolódás reményében. Sajnos azonban egy boldognak ígérkező nyaraláson is előfordulhatnak váratlan balesetek, ilyenkor pedig fontos, hogy a segítség mihamarabb eljusson ahhoz, akinek szüksége van rá. Cikkünkben most egy olyan, könnyen kezelhető applikációt mutatunk be, amely kifejezetten a Balatonon strandolók és vízi járművel közlekedők számára készült, megbízható segítséget nyújtva vészhelyzet esetére.

Havassy Anna Katalin 2023.05.28.

A tűzoltók segítségnyújtását se zavarja videózással!

A múlt héten már foglalkoztunk a „katasztrófaturizmus” elterjedésével, amikor egy videó vagy egy fotó fontosabb, mint segíteni. Akkor a rendőrség szemszögéből vizsgáltuk meg a helyzetet, most pedig a tűzoltóktól kértük: mondják el tapasztalataikat, mert együtt talán fékezhetünk ezen az aggasztóan növekvő jelenségen. Dr. Németh Ramóna tűzoltó főtörzsőrmesterrel, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.

Havassy Anna Katalin 2023.05.22.

Segítsen, ne videózzon!

A közlekedési balesetek sajnos az életünk részei, mindannyian lehetünk részesei és szemtanúi is. Ha utóbbiak vagyunk, szerencsésebb; viszont napjainkban egy új jelenséggel, a balesetek fotózásával, videózásával egyre többet találkozunk. Ez a viselkedés több kérdést is felvet, amelyekről Varga Richárd rendőr alezredessel, a vármegyei közlekedésrendészeti osztály alosztályvezetőjével beszélgettünk.

Hirdetés