Címke: segítségnyújtás
Hirdetés
Győr+ 2024.05.28.

Karitász-tréninget tartottak Csornán

Az elmúlt hétvégén a csornai, valamint a lébényi és a mosoni karitász-csoport önkéntesei a Katolikus Karitász egész napos szakmai képzésén vettek részt a csornai Jézus Szíve-templom hittantermében. A szociális-karitatív tréninget Zagyva Richárd országos igazgató-helyettes és Lőrincz Pál OSB pannonhalmi karitász-igazgató tartotta.

Havassy Anna Katalin 2024.05.27.

Civilben is életet mentett az eltűnt személy kereső hölgy

Sokszor, sokat írtunk már a Prospective Kutató Mentőkutyás Szolgálat Alapítványról, amelynek tagjai mindent megtesznek, hogy a Győrben és környékén eltűnt embereket megtalálják és visszaadják őket a szeretteiknek. Olyan emberek alkotják a stábot, akiknek a szíve a hétköznapokban is a helyén van, s ott segítenek, ahol csak tudnak. Legutóbb Szabadi Krisztina segített egy rossz állapotban lévő férfin, s talán az életét is megmentette.

Győr+ 2024.04.12.

Tanulható életmentés

A Győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium 120 diákja és tanára végezett a napokban újraélesztési tanfolyamot.

HAK 2024.02.17.

Vérre van szüksége egy bátor tűzoltónak

Ha segítségről van szó, ők sem ismernek határokat, így most mi is arra kérjük olvasóinkat, hogy ha tehetik, segítsék véradással egy szombathelyi bátor tűzoltó harcát a betegséggel szemben! Részletek a cikkben!

Ficsór Dávid 2024.02.08.

Ha február, akkor Médiavéradás

Hosszú évek óta hagyomány, hogy az év elején Médiavéradást tartanak Győrben, melyen a helyi médiumok képviselői nyújtják karjukat a jó ügy érdekében.

Szöveg és fotó: Csollán Tamara 2023.05.29.

Segítségnyújtás földön-vízen

Hivatalosan is beköszöntött a nyár. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban rengetegen veszik majd a Balaton felé az irányt a kellemes kikapcsolódás reményében. Sajnos azonban egy boldognak ígérkező nyaraláson is előfordulhatnak váratlan balesetek, ilyenkor pedig fontos, hogy a segítség mihamarabb eljusson ahhoz, akinek szüksége van rá. Cikkünkben most egy olyan, könnyen kezelhető applikációt mutatunk be, amely kifejezetten a Balatonon strandolók és vízi járművel közlekedők számára készült, megbízható segítséget nyújtva vészhelyzet esetére.

Hirdetés