Címke: richter terem
Hirdetés
Győr+ 2024.05.09.

Győrbe érkezik a Cziffra Emlékkoncert-sorozat

A világhírű zongoraművész, Cziffra György művészetének, életének és munkásságának állít emléket az az öt állomásos koncertsorozat, amely Kecskemét és Pécs után Győrbe érkezik.

Győr+ 2023.12.10.

Átadták a Győri Filharmonikus Zenekar legrangosabb díjait

Az idei év mérföldkő a Győri Filharmonikus Zenekar életében. Bőkezű lokálpatriótáknak köszönhetően 2023-ban létrejött a Pro Orchestra Alapítvány, melynek elsődleges feladata az együttes céljainak támogatása. A társulat hálája és megbecsülése jeléül az idei Pro Orchestra-díjakat az alapítóknak, Prof. Dr. Oláh Attilának, Petz Dávidnak és Szekeres Istvánnak ítélte oda, akiket Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója köszöntött a december 9-i „Duo Daniel” című bérletes hangversenyen.

Győr+ 2023.05.20.

Ritka felvételen Steve Hackett és a Djabe

A 2022-ben, Győrben adott koncertjük felvétele most a Győr+ Televízióban lesz látható. A színvonalas programnak a Richter Terem adott otthont, az élmény azonban fokozható: idén visszatér Győrbe a legendás felállás.

P. Csapucha Adrienn 2023.01.15.

Évindító zenei utazás a színházzal

Az energiaválság okozta nehézségek áthidalása miatt a Richter Teremben vendégeskedik elsőként 2023-ban a Győri Nemzeti Színház. „Az asszony ingatag” című operagála már most óriási sikernek örvend.

Farkas Mónika 2022.09.22.

Berkes 70

A Nikisch-bérlet szerdai nyitókoncertje igazán ünnepi alkalom volt, ezen az estén köszöntötték a Győri Filharmonikus Zenekar muzsikusai a közönséggel együtt Berkes Kálmán művészeti vezetőt 70. születésnapja alkalmából. A karmestert a város Ezüst Emlékérmével tüntette ki dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Győr+ 2022.08.25.

Copeland remekül hetvenkedett, zúgott a vastaps

Mondhatnák a fanyalgók: fénykorukban jöttek volna Magyarországra a rock világsztárjai, ne hetvenévesen nosztalgiázni. Nos, 40-50 éve be sem tehették a lábukat a vasfüggönnyel őrzött Kelet-és Közép-Kelet-Európába. Másrészt pedig ezek a zenészek nem önismétlő nosztalgiázók. Szimfonikus átirataik új élményt hoznak. Ezúttal önmagát külsőleg is megőrző, jellegzetes, remek figura, az egykori Police dobosa, Stewart Copeland lépett fel.

Győr+ 2022.08.22.

Megismételhetetlen koncert a Richterben – FOTÓK!

Fantasztikus koncertet adott vasárnap a Richter Teremben a Djabe zenekar, nem kisebb sztárral, mint a Genesis egykori tagjával, Steve Hackettel kiegészülve. A közös munka, a közös turné minden koncertje egyedülálló és megismételhetetlen, aki ott volt a győri előadáson sosem feledi az estet.

Farkas Mónika 2022.08.17.

A zene a béke nagykövete

A Djabe a legjobb zenekar, akivel valaha játszottam” - vallja a Genesis egykori tagja, Steve Hackett, akit közel két évtizedes munkakapcsolat köt össze a magyar Djabe együttessel. Minden közös zenélésük más és más, mindig megismételhetetlen és egyedi, már csak ezért sem érdemes kihagyni az augusztus 21-ei győri koncertjüket a Richter Teremben.

Hajba Ferenc 2022.08.14.

Steve Hackett videón hívja városunk közönségét

„Steve Hackett vagyok, és nagyon várom már a fellépést Győrben a Djabe csapatával” – így invitálja közönségét a Győr+ Médiának eljuttatott felvételén a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek a világhírű gitárosa.

Hirdetés