Címke: révfalu
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.04.16.

Lokálpatriótaként a győriekkel Győrért

Hosszú évek óta lelkiismeretesen, a győrieket bevonva, a lakók érdekeit nézve tesz a városért dr. Fekete Dávid. Az általa képviselt három városrészben egymást érték a fejlesztések az elmúlt időszakban, a projektek pedig a jövőben sem állnak meg a Belvárosban, Újvárosban és Révfaluban sem, melyek az önkormányzati képviselő életében mindig is fontos szerepet töltöttek be.

Németh Boglárka 2024.04.13.

Kőváros, kőemberek: főhajtás a bombatölcsérnél

A Kőváros, kőemberek emlékműnél is fejet hajtottak a 80 éve történt bombatámadások áldozataira emlékezve, szombaton. Az emlékparkot Rosta S. Csaba építész tervezte, ami egy becsapódó bombát és a maga után hagyott pusztítást ábrázolja Révfaluban. Az építész sokat beszélgetett a révfalusiakkal az őket ért háborús veszteségekről, ekkor ismerte meg Dániel Gyulát, az egyik túlélőt, aki 1944. április 13-án nem ment be a torkos kerti bunkerbe - ahol számos ember vesztette életét - hanem gyermekként, akkor még nem értette, mi történik, szinte csodálta a pusztítást, így élte túl a légicsapásokat.

J. Kovács Andrea 2023.11.17.

A révfalusi bombázás áldozataira emlékeztek

Hetvenkilenc évvel ezelőtt ezen a napon bombázták le a révfalusi Torkos kastélyt, melynek pincéjébe a légicsapás elől menekültek a környékbeliek. A tragédia áldozataira emlékeztek ma délután az egyetem jogi karának épülete előtt lévő emlékhelyen.

Földvári Gabriella 2023.10.28.

Épül, szépül a belváros, Újváros és Révfalu

Fekete Dávid 2010 óta a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, 2012–2020 között alpolgármester, jelenleg a Mathias Corvinus Collegium képzési központjának képviselet-vezetője, a Széchenyi István Egyetem docense. A három városrészt is érintő – a belvárost, Újváros és Révfalut – megvalósult fejlesztésekről számolt be a képviselő.

J. Kovács Andrea 2023.10.15.

A vendéget meg kell lepni

A közelmúltban Révfalu Szolgálatáért díjat vehetett át a városházán Dudits Gergely Leó, a Révész Étterem és Hotel egyik tulajdonosa.

Győr+ 2023.09.30.

Őszi nagytakarítás Révfaluban

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. dr. Fekete Dávid és Takács Krisztián önkormányzati képviselők kérésére és támogatásával a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékok elhelyezésére gyűjtőpontot üzemeltet. A hulladékot, a lomokat október 7-én 8 és 16 óra között lehet leadni a Széchenyi híd lábánál található aszfaltos parkolóban (Dózsa György rakpart).

J. Kovács Andrea 2022.10.12.

Lions sétányt avattak Révfaluban

Oroszlánok között sétálhatunk, üldögélhetünk mostantól a Kálóczy téren. A kőszobrokat a győri Lions klubok készíttették alapításuk kerek évfordulóján.

Földvári Gabriella 2022.08.28.

Az utolsó túlélő

Ferenc 7 éves volt, amikor Révfaluban, a lebombázott Torkos-kastély pincéjéből kimenekítette édesapja barátja. Nagyapja és még hatvanan nem élték túl a szörnyű pusztítást.

Hirdetés