Címke: református egyházközösség
Hirdetés
Ficsór Dávid 2024.04.27.

Kerek évfordulókat ünnepeltek a győr-szabadhegyi reformátusok

Szombaton ünnepelte fennállásának 65., önállóságának 10. évfordulóját a győr-szabadhegyi reformátusok gyülekezete. Az ünnepség délelőtt istentisztelettel kezdődött a József Attila utcai református templomban, melyen ifj. Márkus Mihály, a Pápai Református Egyházmegye esperese hirdetett igét.

hirdetés
J. Kovács Andrea | Ács Tamás 2023.02.28.

Keresztény nevelés a legkisebbeknek

Újvárosban két hete átadták a Kiscsillag Református Bölcsődét. Az intézmény európai uniós TOP pályázatból épült fel, amelyre Győr pályázott, a Református Egyház konzorciumi partner volt.

MTI 2022.12.24.

Balog Zoltán: Isten nem mond le az emberről

Karácsony üzenete, hogy az Úristen még mindig nem mondott le az emberről, és ezzel arra hív, hogy "te se mondj le róla!" - mondta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az ünnep alkalmából az MTI-nek.

J. Kovács Andrea 2022.10.16.

Református bölcsőde épül Újvárosban

Márciusban tették le a Győri Református Bölcsőde alapkövét, a beruházás keretében egy 2 csoportszobás, 24 férőhelyes, modern, akadálymentes, energiatakarékos bölcsőde épül a Református Egyházközség Kossuth Lajos utcai ingatlanában. A győri önkormányzat és a Győri Református Egyházközség közös projektje az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg.

Ficsór Dávid 2022.03.02.

„Egy bölcsőde alapkőletétele a békét szolgálja”

Szerdán letették a Győri Református Bölcsőde alapkövét. A közel hatszázmilliós beruházás keretében egy 2 csoportszobás, 24 férőhelyes, modern, akadálymentes, energiatakarékos bölcsőde épül a Református Egyházközség Kossuth Lajos utcai ingatlanának hátsó oldalán, a Bálint Mihály utcában.

Győr+ 2021.12.19.

Sokan vitték haza a betlehemi békelángot

Az Öt Templom Advent keretében az újvárosi keresztény templomok szertartásain aranyvasárnap és a karácsonyi ünnepek alatt a betlehemi békeláng fényével égnek a gyertyák, a lángot pedig a hívek otthonukba is hazavihetik.

Németh Boglárka 2021.04.28.

Vasárnap újra nyílnak a templomok ajtajai

Május másodika, vasárnaptól újra személyesen is részt vehetnek a hívek a református istentiszteleteken. A Református Egyház korábban a koronavírus miatt úgy döntött, hogy csak online lehet megtartani az istentiszteleteket és az összejöveteleket. Most vasárnap azonban újra kinyílnak a templomok ajtajai a hívek előtt.

Hirdetés