Keresztény nevelés a legkisebbeknek

J. Kovács Andrea | Ács Tamás
2023.02.28. 11:03
Hirdetés

Újvárosban két hete átadták a Kiscsillag Református Bölcsődét. Az intézmény európai uniós TOP pályázatból épült fel, amelyre Győr pályázott, a Református Egyház konzorciumi partner volt.

A győri reformátusoknak régi álmuk volt az intézményalapítás. Nagy öröm számukra, hogy szolgálhatnak a városnak, és a régi romos sóház helyén egy modern épületben mutathatják meg Isten szeretetét és jóságát a legkisebbeknek.

A Kossuth Lajos utcában öt felekezet temploma áll és öt közösség él egymással szoros napi kapcsolatban és teljes harmóniában. Összetartanak és dolgoznak a krisztusi testvériség jegyében. Ezt a békességet, harmóniát szeretné sugározni a Kiscsillag Bölcsőde az általuk gondozott csöppségekre.

Összesen 24 kisgyermek nappali ellátásáról gondoskodnak a Halacska és a Bárány csoportokban, melyek bibliai szimbólumokról kapták a nevüket. Kialakítottak egy szobát, ami a kicsik korai fejlesztésére ad lehetőséget. Az udvart és a benne található új játszóeszközöket a teremtéstörténet köré csoportosították. Fontos szempont volt, hogy környezetbarát és fenntartható játékokkal rendezzék be az intézményt.

A beiratkozásnál nem feltétel a református egyházhoz tartozás, de a keresztény értékrend és szellemiség elfogadása, illetve az arra való nyitottság szükséges a szülők részéről. A keresztény nevelés a gyermekek fejlődési szintjének megfelelően jelenik meg a bölcsődei mindennapokban, legyen szó akár az étkezés előtti imádságról, bibliai történetekről, vagy az egyes ünnepkörökre való készületről.

A Kiscsillag Református Bölcsőde a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után, várhatóan néhány héten belül megnyitja kapuit.

(x)

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid