Ízfaktor – Osso Buco, az olasz konyha fenegyereke
Az Ízfaktorban egy autentikus milánói ételt ismerhetünk meg. Az Osso Buco jelentése „lyukas csont”, ugyanis az étel alapja a borjú csülök.
Az Ízfaktorban egy autentikus milánói ételt ismerhetünk meg. Az Osso Buco jelentése „lyukas csont”, ugyanis az étel alapja a borjú csülök.
Az Aranyhal étterem két klasszikus halétel receptjével örvendeztetett meg minket karácsonyra: mutatjuk, hogyan készül náluk a halászlé és az ecetes hal!
A babka egy kelt tészta, jeruzsálemi kalácsnak is hívják. Édes és sós változata is létezik, de Koksza séf a klasszikus csokoládés ízesítésű babkát süti meg nekünk. Azért, hogy az édességünk még teltebb ízű és finomabb legyen egy kis kókusz is kerül a tésztába.
A gárdonyi iskolások és győri balettosok egykori törzshelye, utóbbiak szívesen ették az itteni kiváló rántott sertéslábat.
A Panír legújabb részében egy hagyományőrző édességet ismerhetünk meg. A Karcagi Ferdinánd egy kalácsszerű kelt tészta, leginkább az aranygaluskához hasonlít. Nagyszerűsége az, hogy néhány hozzávalóból összedobhatjuk, azonban a kelesztés és a sütés miatt időigényes, de megéri a fáradtságot.
Itt a sütőtök szezon, amit a Koksza séf ki is használ. Az ősz kedvelt zöldségégéből, gyümölcséből nem csak krémleves készíthető. Most az olasz konyha egyik kedvence a lasagne egyesül a sütőtökkel, ami ebben a változatban az egész család egyik nagy kedvence lehet.
Itt a sütőtök szezon, amit a Koksza séf ki is használ. Az ősz kedvelt zöldségégéből, gyümölcséből nem csak krémleves készíthető.
Egy olyan retro ételt készít el nekünk Koksza séf, ami egy kiadós leves után jól kiegészíti az ebédünket vagy a vacsoránkat. A túróval töltött zsemle összeállításához a hétköznapokban is bátran nekiállhatunk. Ráadásul ez a fogás a gyerekek egyik nagy kedvence lehet.
Stefánia vagdalt készül petrezselymes burgonyával.
A klasszikus halételek a halászlé, a sült hekk, vagy a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új recepteket is. Erre bíztat minket Koksza a Panír konyhafőnöke, aki most szürke harcsafilét készít jóasszony módra. Az ízletes fogás magyaros jellegű, amit friss idényjellegű zöldségekkel, friss fűszerekkel dobhatunk fel.