Címke: recept
Hirdetés
Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.11.13.

Téli gyümölcssaláta

A késő őszi napok szürke egyhangúsága ráül az ember lelkére, s a hideg, nyirkos időben könnyebben megbetegszünk. Ilyenkor kiemelten fontos az immunrendszer erősítése. A vitaminpótlás egyik legfinomabb módja a gyümölcsfogyasztás. Ennek ellenére sok családban alig-alig kerül az asztalra, s általában a gyerekek is jóval kevesebbet esznek az ajánlott napi 400 grammos mennyiségnél.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.11.06.

Ősz a konyhában: Édes-savanyú paprika

Bár a befőzés elsősorban nyári tevékenység, de szinte mindig lehet rá alkalmat találni. Az enyhe időnek köszönhetően beérett a kertben egy nagy tálnyi vastaghúsú paprika, a kamra polcain viszont még akadt egy kis hely. Így aztán a saját termést kipótoltam a piacon vásárolt piros pritaminnal és egy óra alatt elkészítettem ezt a kiváló savanyúságot. Az ecetes paprika jó választás különféle pecsenyék mellé, de remek kiegészítője a szalámis, kolbászos hideg vacsoráknak is.

Hatt Róbert–Kárpát Zsolt 2025.11.02.

A kijevi jérce új élete

Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában ezúttal kijevi jércemellet készített, természetesen modern köntösben – pankó morzsával, selymes burgonyapürével és egy csipetnyi magyar leleménnyel. Ropogós aranykéreg, lágy, vajjal telt belső és egy falatnyi savas meglepetés: az ecetes szilva.

Hatt Róbert - Kárpát Zsolt 2025.10.30.

A kijevi jérce új élete

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik ismert fogása, amely most újragondolt formában tér vissza a magyar asztalokra. Az Ízfaktorban kiderül, hogyan készül a pankó morzsával bevont, vajtöltelékkel gazdagított jércemell, amelyet selymes burgonyapürével és friss ecetes szilvával tálalnak.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.10.30.

Ősz a konyhában – Süssünk együtt!

Az őszi szünet kiváló lehetőséget nyújt gyermekeinknek a konyhában való ügyeskedésre. Ha érdeklődik, segítsünk, de engedjünk teret az önálló munkának. Nem baj, ha nem lesz tökéletes a végeredmény.

Győr+ 2025.10.30.

Kijevi jérce az Ízfaktorban

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik jól ismert fogása, amely most újragondolt formában térhet vissza a magyar asztalokra.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.10.23.

Ősz a konyhában – Mini vajas kenyérkék

Néhány éve vendégségben kínáltak ezzel a péksüteménnyel. Íze különösen finom, állaga és külleme egyaránt tetszetős. Azonnal elkértem a receptet, kedves vendéglátóm pedig lelkesedésemet látva, csomagolt nekem. Kiderült, hogy másnap is tökéletes, ezért remek választás reggelire, tízóraira sőt akár hosszabb utazások szendvicsalapanyagaként is megállja a helyét.

Fotó és szöveg: J. Kovács Andrea 2025.10.09.

Ősz a konyhában: Kakukkfüves gombaleves

Az ősz a gomba szezonja. Néhány esősebb nap után erdőn, mezőn járva a hozzáértők ízletes fajtákat gyűjthetnek. Piacokon, vásárcsarnokban ugyancsak többféléből válogathatunk, a termesztett csiperkéhez pedig a boltokban egész évben könnyen hozzájuthatunk.

Kárpát Zsolt 2025.09.25.

Ízfaktor – Lasagne bolognese, a rétegek harmóniája

Ha az olasz konyháról beszélünk, szinte mindenki arcán felderül a mosoly, amikor kimondjuk: lasagne. Bár elsőre a lasagne egy tipikusan olasz fogásnak tűnik, eredete több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori Görögországban már ismerték a „laganon” nevű lapos tésztát, amelyet később a rómaiak is átvettek, majd az évszázadok során finomodott a receptúra.

Hirdetés