Címke: rába
Hirdetés
Győr+ 2023.08.12.

Már csak Győrt érinti a Rába árhulláma

Győrben tegnap dél körül tetőzött a folyó 435 cm-rel. Jelenleg is apadó a vízjárás. A városban kialakult magas vízszínesésnek köszönhetően a rakpart lezárására nem volt szükség, elöntés sem történt.

Győr+ 2023.08.11.

Négy méter harmincöt centivel tetőzött, már apad a Rába

A Rába folyón levonuló árhullám ma dél körül 4 méter 35 cm vízállással tetőzött, mostanra már 8 cm-es apadás figyelhető meg a Rába kettős híd melletti vízmérce alapján - tájékoztat Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.11.

Tetőzött az áradó Rába

Pénteken Győrnél is tetőzött az árvíz, 430 és 450 centiméter között érte el legnagyobb magasságát a Rába. Árvízvédelmi készültséget nem kellett elrendelni a folyók városában, míg a Rába felsőbb szakaszán intenzív apadás indult meg.

Győr+ 2023.08.11.

Zavartalan a Rába árhullámának levonulása Győrnél – FÓTÓK!

A Rába árhullám levonulása továbbra is zavartalan, melynek tetőzése pénteken délután várható Győr térségében. A vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik a helyenként megjelenő árvízi jelenségeket, de különösebb probléma nem jelentkezett.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.08.

Győrnél csütörtökön tetőzhet a Rába

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt sok patakon és kisebb folyón alakult ki villámárvíz az elmúlt időszakban, Szlovéniában és Ausztriában hatalmas pusztítást végeztek a hirtelen többszörösére duzzadt vízfolyások. Házakat, településeket öntött el a víz és halálos áldozatokat is követelt a természeti katasztrófa. Idehaza a Mura és a Dráva mentén zajlik a legkomolyabb árvízi védekezés, de a Rába is árad. Még nem tudni pontosan, mikor tetőznek a folyók, Győrnél azonban valószínűleg a rakpartot se önti majd el a víz.

J. Kovács Andrea 2023.08.06.

Horgászok a város szívében

Több mint száz évvel ezelőtt, az országban elsők között alakult meg a Rábatext Horgász Egyesület. A vár alatti sétányon, a Rába és a Duna összefolyásánál 1924-ben épült tanyaház a látogatóban az időtlenség érzetét kelti. Mintha mindig itt állt volna tárolószekrényeivel, apácarácsos teraszával, békességet árasztó, hangulatos udvarával, remek kilátással a város legszebb részére.

Hirdetés