Címke: Petőfi 200
Hirdetés
Győr+ 2023.05.29.

Fejszés Attila: túrázás közben mindig eszembe jut Petőfi!

Petőfi egykor és most című rádiós sorozatunk következő, pünkösdi adásában Fejszés Attila volt Farkas Mónika vendége. A Győri Nemzeti Színház művésze két művet is elszavalt a költőtől, és azt is elárulta, hogyan viszonyul a szerzőhöz, és egyáltalán a versmondás műfajához.

Szöveg és fotó: Győr+ 2023.05.23.

Petőfi jó fej, és ezt be is bizonyítják

Újra gyerekzsivajtól lesz hangos Aranypart II. május 28-án. Gyereknap alkalmából a Generációk Háza csapata szervez ide nagyszabású, egész napos programot, melynek a középpontjában Petőfi Sándor versei állnak majd.

Győr+ 2023.05.21.

Hallatták a hangjukat: ők lettek a Hangzó Petőfi legjobbjai!

Petőfi Sándor előtt számos programmal tiszteleg idén a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából a többi között vers- és prózamondó versenyt hirdetett az intézmény. Hétvégén kiderült kik lettek a legjobbak, íme az eredmények.

J. Kovács Andrea 2023.04.26.

Diákok alkotásai a költő zseniről: Petőfi máskép(p)

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából képzőművészeti pályázatot hirdetett a Prohászka Iskola, a Szent László Látogatóközpont és a Győri Egyházmegye a katolikus iskolák diákjainak. A zsűrizett pályaművekből ma délután kiállítás nyílt a Triangulum Galériában.

P. Csapucha Adrienn 2023.04.24.

Költői emlékek élnek Bende Ildikó szívében

Eltelt egy újabb hónap, így hétfőn este ismét érkezik a "Petőfi egykor és most" című sorozatunk új adása a Győr+ Estében. Ezúttal Bende Ildikó szavalja el egyik kedvenc költeményét. A színésznő elárulta, bár úgy érzi időnként nehéz Petőfi nyelvezete, ez az alkotó és az irodalom szépsége is egyben.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.04.21.

Petőfi vándorkiállítás a Petőfi-iskolában

Újabb vándorkiállításnak adott otthont a ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola, mely idén 50 éve vette fel a költőóriás nevét. A Petőfi-emlékév és a névadás évfordulója kapcsán számos eseményt szerveztek, amelyekkel a forradalmár emléke előtt tisztelegnek.

Pécskai István 2023.04.17.

Petőfi előtt tisztelgett az Arany iskola

A Petőfi 200 programsorozat és a Költészet Napja alkalmából hétfőn, a Győri Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is a költőóriás és a munkássága előtt tisztelgett. A diákok, kiegészülve néhány Baksa Gimnáziumos fiatallal, zenés-verses műsort adtak elő az intézmény aulájában. Közel 100-an szerepeltek a színvonalas produkcióban, amit az iskola többi tanulója nagy tapssal jutalmazott. Az Arany iskola igazgatója azt mondta, a magyartanárok ötlete alapján szervezték meg a Petőfi előtt tisztelgő műsort.

Győr+ 2023.04.05.

Petőfi emlékére nyílt kiállítás Győrben

Petőfi és kortársai Győrben címmel nyílt kiállítás a napokban, az Esterházy-palotában. A költőóriás 200 éve született, az évforduló előtt a város is tiszteleg.

Győr+ 2023.03.27.

Petőfi és kortársai Győrben

Április 1. és december 30. között a Petőfi és kortársai Győrben című kiállítást tekinthetik meg a látogatók az Esterházy-palotában. A Rómer múzeum kiállítása a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor, valamint kortársai előtt tiszteleg.

Hirdetés