Címke: Petőfi 200
Hirdetés
Pulai Sarolta 2024.03.05.

Szabadság, szerelem – Petőfi 200 vendégelőadás Győrben

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás, Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje, valamint a költő alakja is megelevenedik abban a koncertszínházi előadásban, amely ebben az évben újra országjáró körútra indult.

Farkas Mónika 2023.12.19.

Elhull a virág, eliramlik az élet…

Utolsó részéhez érkezett hiánypótló irodalmi és kultúrtörténeti rádiós műsorfolyamunk, a Petőfi egykor és most. Az ötletgazda, Farkas Mónika és vendégei az elmúlt hónapokban azt vizsgálták, a generációkat milyen viszony fűzi Petőfi Sándorhoz, ki mit gondol a költőóriás kortalan zsenialitásáról.

Farkas Mónika 2023.11.29.

Petőfi dicsérete

Petőfi 200 - tart még a bicentenárium. A generációk hogyan gondolkodnak Petőfi kortalan zsenialitásáról? Ezt a kérdést szegezte Szarka Gyulának és Váray Lászlónak Farkas Mónika a Győr+ Este műsorában.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.30.

Kszel Attila: Petőfivel kapcsolatban minden olyan magától értetődő!

Győrben fontos a kultúra ápolása, a művészeti értékek gyarapítása, ezért is örömteli, hogy január óta töretlen sikerrel fut Petőfi egykor és most című sorozatunk, melynek kitalálásában és felépítésében Farkas Mónika vállalta a főszerepet. Műsorvezetőnk hétfőn este Kszel Attilát látja vendégül, hogy közösen egy kis irodalmi időutazásra hívják a hallgatókat az éterben.

Győr+ 2023.10.20.

Tűzön-vízen át

A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva a Győri Nemzeti Színház az idei évadban két előadást is a költő emlékének szentel. A helység kalapácsa című vígopera után érkezik az újabb ősbemutató, Kszel Attila tollából.

P. Csapucha Adrienn 2023.09.25.

Ungvári: az egyik legnagyobb rocker Petőfi Sándor volt!

Ha valamit egy igazán jó együttműködés hónapok óta tartó sikerének hívhatunk, az a Petőfi egykor és most, a Győr+ Rádió emlékév kapcsán indított műsora, melyet a győri teátrum művészei mellett Farkas Mónika neve fémjelez. Sorozatunk szeptemberben is folytatódik, hétfőn este a méltán népszerű színész, Ungvári István versel.

Győr+ 2023.09.12.

Két napig zengtek Győrben Petőfi versei

Egyedi, különleges módját találták meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezői ünnepelt költőnk, Petőfi Sándor emléke előtti tisztelgésnek: meghívott zenészek és színészek közreműködésével két napon át zengették a 200 éve született költő nevét és verseit a Zengő Petőfi énekeltvers fesztiválon.

Győr+ 2023.09.12.

Petőfi, a közös eszme

Petőfi a közös eszme címmel műsoros estet tart az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából szeptember 18-án hétfőn 17 órától a József Attila Művelődési Házban (Móra Ferenc tér 1.).

Bajzát Zsuzsi 2023.09.02.

Zengő Petőfi – énekeltvers-fesztivál Győrben

Az idei évben ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, ehhez kapcsolódva a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is több nagy rendezvénnyel készült. A konferenciát és a versmondó versenyt követően az ünnepségsorozatot szeptember 8-án és 9-én énekeltvers-fesztivál koronázza meg Zengő Petőfi címmel. A kétnapos ünnepség otthona a győri zsinagóga lesz.

Győr+ 2023.08.28.

Szina Kinga: azonosulok Petőfi szabadságszeretetével!

Szina Kingával folytatódik a Győr+ Rádió nagyszerű irodalmi sorozata, a Petőfi egykor és most, augusztus 28-án este. Az utolsó nyári műsorba két különleges verssel készült a tehetséges művész, aki úgy fogalmazott: közel áll hozzá a költő szabad lelkű énje.

Hirdetés