Címke: pénzügyi tanácsadás
Hirdetés
hirdetés
Csollán Tamara 2022.09.06.

Óvatosan a gyorskölcsönt és az egyszerű hitelfelvételt hirdetőkkel!

A jelenlegi gazdasági helyzetben drágábbak a hitelek és a pénzügyi szolgáltatók is óvatosabbak a hitelezéssel. A hitelezéshez elvárt feltételeket (pl. igazolt jövedelem) sajnos sokan nem tudják teljesíteni, és ekkor jönnek szembe legtöbbször a gyorskölcsönök, a könnyen felvehető, rövid futamidejű, kisösszegű hiteltípusok.

hirdetés
Pénzügyi Navigátor 2022.05.02.

Mi az a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek (MFSZ) olyan, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített, szabad felhasználású, vagy hitelkiváltási célú, vagy e két célt ötvöző személyi hiteltermékek, amelyek kamata a futamidő végéig rögzített (fix kamatozású), kamatfeláruk és díjaik pedig megfelelnek az MNB által a hitelezők felé támasztott árazási maximumoknak és a fogyasztóbarát határidőket magába foglaló elvárásoknak.

hirdetés
Pénzügyi Navigátor 2022.04.04.

Ne váljon pénzügyi csalás áldozatává!

Az elmúlt hónapokban sajnálatos módon megszaporodtak a banki ügyfelekkel szembeni adathalász kísérletek. A csalók többféle új eszközt alkalmaznak, amelyek célja mindig az ügyfelek bankszámla- és bankkártya-adatainak, azonosítóinak megszerzése, s így pénzük ellopása.

hirdetés
Pénzügyi Navigátor 2022.02.10.

Mit jelenthet a fogyasztók számára a lakossági kamatstop?

Az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Bank növelte a jegybanki alapkamatot. Ez közvetett módon kihatással van a lakossági hitelszerződésekre is. Tulajdonképpen mindenféle piaci változás, így az alapkamat emelkedése is kamatfordulókor hatással van a kölcsön feltételeire (kamat, törlesztőrészlet). Éppen ezért 2021. december 24-én megjelent a rendelet a lakossági hitelek átmeneti kamatfixálásáról, amit kamatstopnak is neveznek. Ez a rendelkezés a változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkező fogyasztókat, családokat szeretné megóvni a hirtelen megemelkedő kamatoktól fél éven keresztül.

Hirdetés