Pénzügyi Navigátor

Mi az a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

Fotó: Pénzügyi Navigátor
Pénzügyi Navigátor
2022.05.02. 10:15
Hirdetés

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek (MFSZ) olyan, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített, szabad felhasználású, vagy hitelkiváltási célú, vagy e két célt ötvöző személyi hiteltermékek, amelyek kamata a futamidő végéig rögzített (fix kamatozású), kamatfeláruk és díjaik pedig megfelelnek az MNB által a hitelezők felé támasztott árazási maximumoknak és a fogyasztóbarát határidőket magába foglaló elvárásoknak.

Hirdetés

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel minősítés bevezetésével az MNB célja, hogy minél szélesebb körben elérhető, közérthető és áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető személyi hitelek kerüljenek forgalomba. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek törlesztőrészletei kiszámíthatók, az ilyen típusú hiteltermékeket egyszerűen össze lehet hasonlítani.

A hitelezők termékei önkéntes pályázat útján nyerhetik el az MNB-től a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel besorolást, a pályázati feltételek betartását az MNB ellenőrzi.

Az MFSZ legfontosabb jellemzői a következők:

– Igényelhető szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is.

– A kölcsön futamideje legfeljebb 7 év lehet.

– Amennyiben Ön a futamidő lejárta előtt betölti a 70. életévét, hitelezője adóstárs bevonását kérheti.

– A futamidő végéig fix kamat alkalmazandó.

– A törlesztőrészleteket havonta, egyenlő részletekben kell teljesíteni.

Néhány példa arra, hogy miben különbözik az MFSZ más személyi hitelektől?

– A hiteligényléshez használhatja az MNB által kialakított munkáltatói igazolás sablont, amit minden hitelező köteles elfogadni. A sablon a www.mnb.hu/mszh oldalon is elérhető.

– A hitelező a hitelkérelem befogadásához szükséges iratok beadásakor az Ön álatl megadott adatok alapján visszavonhatatlan ajánlatot ad. Ez nem lehet kedvezőtlenebb, mint a befogadás napján az MNB online kalkulátorában ugyanazon paraméterekkel lekérdezhető kondíciók. A kalkulátor ugyancsak elérhető a www.mnb.hu/mszh weboldalon.

– Visszavonhatatlan ajánlat adása helyett a hitelező biztosíthatja Önnek a befogadást követő azonnali szerződéskötés lehetőségét, az így létrejött kölcsönszerződés akkor lép hatályba, ha a hitelező által meghatározott feltételek teljesülnek. A hitelező ettől az ajánlattól csak meghatározott feltételek fennállása esetén térhet el (pl. ha az Ön által megadott adatok nem felelnek meg a valóságnak).

– Amennyiben Ön maradéktalanul teljesíti a folyósítási feltételeket, hitelezője a hitelkérelme befogadását követő naptól számítva legkésőbb 3 munkanapon belül folyósítja a kölcsönt. Teljes körű online hitelfelvétel esetén a folyósítás legkésőbb 2 munkanapon belül megtörténik. Ha az igényelt hitel részben hitelkiváltási célú és részbe szabad felhasználású, akkor a szabad felhasználású kölcsönrészt 1 munkanappal azután folyósítja a hitelező, hogy tudomást szerzett a kiváltandó kölcsön megszűnéséről.

Ha hitellel kapcsolatos kérdése van, forduljon bizalommal a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat (PNTI) szakértőihez, akik díjmentesen adnak tanácsot a témában! Természetesen minden egyéb pénzügyi területet érintő kérdésben is rendelkezésére állnak a PNTI szakértői.

Elérhetőségek: 
Cím: Győr, Szent István u. 10/a., II. emelet 208-as iroda (az ITC székház), 
Telefon: 06-30-923-4942 (ügyfélfogadási időben), E-mail: gyor@penzugyifogyaszto.hu
Web: www.penzugyifogyaszto.hufacebook.com/penzugyifogyaszto

Ügyfélfogadás: 
HÉTFŐ: 8:00-14:00  //  SZERDA: 8:00-14:00  //  CSÜTÖRTÖK: 11:00-17:00

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

(x)

likeold
a fb oldalunkat