Címke: pénzügyek
Hirdetés
hirdetés
Szerző és fotó: Pénzügyi Navigátor 2023.11.30.

Az eladósodás veszélyei a téli időszakban

A nem körültekintő hitelfelvétel komoly anyagi nehézséget okozhat az egész család számára. Sajnos a bizonytalan gazdasági helyzet miatt, egyre többen döntenek úgy, hogy a téli időszak (pl. rezsi kifizetése) finanszírozása, akár a karácsonyi készülődéshez kölcsönt terveznek felvenni. Érdemes időt szánni a kockázatok mérlegelésére, és arra, hogy valóban szükséges-e kölcsönt felvenni. (x)

MTI 2022.11.21.

A kormány korlátozza az intézményi és nagyobb lakossági befektetők betéteinek kamatait

Március 31-ig a befektetési vállalkozások, pénztárak, lakástakarékpénztárak, biztosítók, befektetési alapok, valamint a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a kereskedelmi bankoknál mostantól elhelyezett betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos diszkont kincstárjegy kamatánál - olvasható a gazdaságfejlesztési miniszter hétfői közleményében.

MTI 2022.09.21.

Gyengült szerda reggelre a forint

Gyengült szerda reggelre a forint az előző esti árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Kárpát Zsolt 2022.02.25.

Népszerű megyénkben az állampapír

Győr-Moson-Sopron megyében közel 26 ezren nyitottak díjmentesen értékpapírszámlát, vagy Start-számlát a Magyar Államkincstárnál, közülük mintegy 1800-at az ügyfélkapun keresztül, online. A megye lakosai több mint 117 milliárd forint értékben tartják megtakarításukat a kincstárban vezetett számlán, amelyből 7 milliárd forint található a Start számlákon. Ezzel a kiemelkedő eredménnyel Győr-Moson-Sopron a megyék rangsorába a 3. helyen áll.

Győr+ 2022.02.11.

Sikerrel zárult a Széchenyi István Egyetem esettanulmányi versenye

Huszadik alkalommal rendezte meg Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró esettanulmány-versenyét a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen (OPEV) nemcsak magyarországi, hanem határainkon túli egyetemek csapatai is számot adtak tudásukról. Az idén rendhagyó formában, de a megszokott, magas színvonalon szervezte meg a programokat az egyetem, amely a szakmai megmérettetés mellett a kapcsolatépítés lehetőségét is kínálta a fiataloknak.

Pénzügyi Navigátor 2022.02.10.

Mit jelenthet a fogyasztók számára a lakossági kamatstop?

Az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Bank növelte a jegybanki alapkamatot. Ez közvetett módon kihatással van a lakossági hitelszerződésekre is. Tulajdonképpen mindenféle piaci változás, így az alapkamat emelkedése is kamatfordulókor hatással van a kölcsön feltételeire (kamat, törlesztőrészlet). Éppen ezért 2021. december 24-én megjelent a rendelet a lakossági hitelek átmeneti kamatfixálásáról, amit kamatstopnak is neveznek. Ez a rendelkezés a változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkező fogyasztókat, családokat szeretné megóvni a hirtelen megemelkedő kamatoktól fél éven keresztül.

Hirdetés