Sikerrel zárult a Széchenyi István Egyetem esettanulmányi versenye

Fotó: Széchenyi István Egyetem
Győr+
2022.02.11. 11:08

Huszadik alkalommal rendezte meg Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró esettanulmány-versenyét a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen (OPEV) nemcsak magyarországi, hanem határainkon túli egyetemek csapatai is számot adtak tudásukról. Az idén rendhagyó formában, de a megszokott, magas színvonalon szervezte meg a programokat az egyetem, amely a szakmai megmérettetés mellett a kapcsolatépítés lehetőségét is kínálta a fiataloknak.

Hirdetés

Az esettanulmányi versenyt az online és az offline forma vegyítésével valósították meg idén a szervezők. A január végi online részt február első hétvégéjén a személyes forduló követte, de néhány csapat a döntőben is online módon prezentált. A hazai és határon túli fiataloknak a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium turizmus szakos hallgatói mutatták be Győrt, majd a verseny megnyitóján Vinkóczi Tamás, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója és dr. Kovács Gábor, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Sárdi Tibor címzetes egyetemi docens közreműködésével az előzsűri munkája nyomán kialakult „A” és „B” döntő mezőnyét (négy-négy csapat) ugyancsak a megnyitón hirdették ki.

A döntőben a csapatok előbb prezentálták a kapott feladattal kapcsolatos megoldásukat, majd a vállalati szakemberekből álló zsűri kérdéseire kellett válaszolniuk. Az előadásokat követően a végeredményt Vinkóczi Tamás és dr. Berkes Judit, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette. A jubileumi versenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata, a Four Support nyerte (Estók Ágnes, Kelemen Gréta, Kovács Tamara és Kuik Lilla Ágota). A második helyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának csapata, az Enigma végzett, míg a harmadik helyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának csapata, a Codex foglalhatta el.

A jubileumi OPEV eredményhirdetésén dr. Zseni Anikó, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese és dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja is gratulált a színvonalas prezentációkat bemutató csapatoknak. A győztes csapat az OPEV hagyományos trófeáját dr. Berkes Judittól vehette át, míg a rendezvény fő támogatója, a Magyar Bankholding Zrt. képviseletében Simon Attila köszöntötte a dobogós csapatokat. A résztvevők – a helyezések mellett – a szervezők és a verseny támogatóinak köszönhetően értékes tárgyjutalmakkal is gazdagodtak, ajándék- és könyvcsomagok, vásárlási utalványok, fesztiválbérletek találtak gazdára.

A verseny támogatói között említendő a Magyar Bankholding Zrt., a Pallas Athéné Könyvkiadó, a Busch-Hungária Kft., a Molnár és Bányai Kft., a Ceres Zrt, illetve az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület. A 20. jubileum alkalmával fesztiválok is megjelentek a szponzorok között: az EFOTT, az Ozora Fesztivál, a DAAD Gathering, a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye és a Tábor Fesztivál.

Hirdetés