Címke: parlagfű
Hirdetés
MTI 2023.08.28.

Pollenhelyzet: tart a parlagfűszezon csúcsidőszaka

A hét elején a parlagfű virágporának koncentrációja országos átlagban nagyon magas, ugyanakkor a kedden és szerdán érkező lehűlés hatására csökkenhet a pollenkoncentráció, enyhülhetnek az allergiás tünetek - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hétfőn közzétett pollenjelentésében.

Győr+ 2023.08.09.

Elkezdődött a parlagfűszezon

A parlagfű országszerte virágzik, a pollenkoncentráció országosan a tüneteket okozó alacsony-közepes tartományban alakul, azonban a melegebb területeken már elérheti a magas szintet. Hétvégétől pedig a meleg idő visszatértével a pollenkoncentráció gyors növekedésére kell felkészülni – figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Németh Boglárka 2023.08.04.

Dübörög a parlagfűszezon

Javában zajlik a parlagfűszezon, városunkban is sokan allergiásak, ami idén ráadásul már július közepén elkezdődött és megjósolni is nehéz, hogy meddig tart.

Győr+ 2022.08.04.

Megkezdődik a megyében a parlagfű légi felderítése

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik a parlagfűvel fertőzött területeket helyszíni ellenőrzések keretében, azonban a 32. héten megkezdődik a légi felderítés is. A levegőből történő szemle különösen a nagy, nem belátható táblák, illetve a nehezen megközelíthető földek ellenőrzését könnyíti meg.

MTI 2022.08.04.

Itt a parlagfűszezon

Nő a légköri koncentráció, már többfelé tüneteket okoz a parlagfű virágpora.

Kárpát Zsolt 2022.07.22.

Hőségben nehezebb elviselni az allergiát

Hamarosan indul a parlagfű szezon, ami egyre több embernek okoz egészségügyi problémát, különféle tüneteket. A parlagfűre érzékenyeknek azt tanácsolja dr. Máté Csongor háziorvos, hogy ilyenkor érdemes a gyomnövény tömeges megjelenése előtt már szedni az allergia elleni készítményeket. Ugyancsak hatékony és hatásos, ha lakásunkban házi légszűrőt használunk.

Győr+ 2022.05.22.

Mit tehetünk a gyomnövények okozta panaszok megelőzésére?

A napsütés és a csapadék hatására a gyomnövények erőteljes fejlődésnek indultak. Érzik ezt a kertészkedők és az allergiások is. Mit tegyünk, hogy elkerüljük a tünetek kialakulást? Erről kérdeztük Horváth Ernőt, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának koordinátorát.

Hirdetés