Címke: parlagfű
Hirdetés
Győr+ 2022.08.04.

Megkezdődik a megyében a parlagfű légi felderítése

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik a parlagfűvel fertőzött területeket helyszíni ellenőrzések keretében, azonban a 32. héten megkezdődik a légi felderítés is. A levegőből történő szemle különösen a nagy, nem belátható táblák, illetve a nehezen megközelíthető földek ellenőrzését könnyíti meg.

MTI 2022.08.04.

Itt a parlagfűszezon

Nő a légköri koncentráció, már többfelé tüneteket okoz a parlagfű virágpora.

Kárpát Zsolt 2022.07.22.

Hőségben nehezebb elviselni az allergiát

Hamarosan indul a parlagfű szezon, ami egyre több embernek okoz egészségügyi problémát, különféle tüneteket. A parlagfűre érzékenyeknek azt tanácsolja dr. Máté Csongor háziorvos, hogy ilyenkor érdemes a gyomnövény tömeges megjelenése előtt már szedni az allergia elleni készítményeket. Ugyancsak hatékony és hatásos, ha lakásunkban házi légszűrőt használunk.

Győr+ 2022.05.22.

Mit tehetünk a gyomnövények okozta panaszok megelőzésére?

A napsütés és a csapadék hatására a gyomnövények erőteljes fejlődésnek indultak. Érzik ezt a kertészkedők és az allergiások is. Mit tegyünk, hogy elkerüljük a tünetek kialakulást? Erről kérdeztük Horváth Ernőt, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának koordinátorát.

Győr+ 2021.07.22.

Virágzás előtt a parlagfű, július végén már tüneteket okozhat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) irányítása alá tartozó Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai alapján még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása, azonban a szezonkezdet – előrejelzések alapján – a pollenszórás július utolsó napjaiban a parlagfűvel fertőzött területeken már tüneteket okozhat.

Kárpát Zsolt 2021.06.30.

Drasztikusan változik a parlagfű elleni védekezés

A parlagfű világszerte több allergiás megbetegedésért felelős, mint a többi allergén növény együttvéve. Rendkívül gyors terjedése miatt az allergiás megbetegedések számának rohamos emelkedését eredményezi. Éppen ezért fontos a hatékony védekezés megszervezése, így a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal a parlagfű mentesítéssel kapcsolatosan tájékoztatótó tartott szerda délelőtt az együttműködő társszervezetek képviselőinek.

mti 2020.09.29.

Végéhez közeledik a parlagfűszezon

A lehűlés és az eső hatására a parlagfű pollenszórása a végéhez közeledik - közölte a tisztifőorvosi Facebook-oldal kedden.

Hirdetés