Címke: párkapcsolat
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.02.12.

Különös kaland

A jog életközösségnek nevezi, a szociológia intézménynek mondja, de talán a szövetség a legtalálóbb kifejezés a házasságra. Egy férfi és egy nő szövetsége; elköteleződés, felelősség, kizárólagosság. Sokan talán éppen ezért félnek tőle, pedig pont ez teszi széppé.

Mihályi Orsi 2023.09.12.

Párkeresés válás után: adjunk esélyt Ámornak!

Nehéz, ám roppant aktuális témáról beszélgetett nemrég Iván Noémivel a győri 7 perc Randi meghonosítójával Mihályi Orsi. Szó esett házasságról, válásról, párkeresésről és a gyermeküket egyedül nevelő szülőkről is. Érdemes hallgatni!

Ficsór Dávid 2023.02.14.

Szerelem és más drogok

A szerelem szárnyakat ad. Mindig ugyanúgy indul: rózsaszín köd, pillangók a gyomorban, folyamatos álmodozás. A valóság cseppfolyóssá válik, a miértekre nem sikerül észszerű válaszokat adni, és minden kicsit olyan, mintha az ember valami tudatmódosító szer hatása alatt állna.

Bajzát Zsuzsi 2022.05.13.

Online induló offline szerelem – Egy párkapcsolat evolúciója 2. rész

Ha manapság valaki társat keres, akkor jó eséllyel nem a legközelebbi klub felé veszi az irányt, hanem felregisztrál egy társkereső alkalmazásra. Az internetes ismerkedés nagyjából egy idős az online térrel, napjainkban pedig a lehetőségek tárháza több, mint széles. Hogyan kell jól csinálni, tudatosnak lenni, és nem sérülni? Ezekkel a kérdésekkel is megkerestük a Győr+Reggeli párkapcsolati tanácsadóját.

Bajzát Zsuzsi 2022.05.05.

Így ismerkedj tudatosan! – Egy párkapcsolat evolúciója 1. rész

Vajon tudjuk-e mikortól beszélünk két ember esetében ismerkedésről? Az első összepillantásnál? Az első érdeklődő üzenetváltásnál? Vagy már akkor megfordul a fejünkben a lehetséges közös jövő, amikor még nem is történt semmi közöttünk? Pilát Gábor szerint a tudatos ismerkedés önmagunk feltérképezésével, a vágyaink megfogalmazásával kell kezdeni. Ezek nélkül gyakran olyan álomvilágba ringatjuk magunkat, ahol mi magunk vagyunk az egyetlen lakók.

Hirdetés