Párkeresés válás után: adjunk esélyt Ámornak!

Mihályi Orsi
2023.09.12. 14:06

Nehéz, ám roppant aktuális témáról beszélgetett nemrég Iván Noémivel a győri 7 perc Randi meghonosítójával Mihályi Orsi. Szó esett házasságról, válásról, párkeresésről és a gyermeküket egyedül nevelő szülőkről is. Érdemes hallgatni!

A KSH adatai szerint 2000-ben a házasságkötések 48110 míg a válások száma 23987 volt. 2010-ben 35530 volt a házasságkötés, és 23873 volt a válás. 2022-re ugorva látjuk, hogy 63967 házasságkötés és 17695 válás történt. Az elő adat hirtelen megugrása a családpolitika eredménye is.

És ami miatt leginkább lényegesek a fent említett adatok, hogy nagyon sok elvált férfi és nő neveli egyedül gyermekét. Vagy hétvégi szülőként, vagy felváltva gyermekes és nem gyermekes heti életmóddal. S talán ez még a könnyebbik helyzet. Sokaknál eljön a pillanat, amikor úgy dönt, hogy társkeresésre adja a fejét. Ám ehhez persze túl kell jutni az érzelmi megpróbáltatásokon, mert anélkül csak ön- és a másik becsapása történik.

A legnagyobb kérdés viszont az, hogy mégis milyen lehetősége van manapság egy 40 körüli férfinek, illetve nőnek társat találni? Hova mehet, ha ismét nyitottnak érzi magát arra, hogy ismerkedjen? Ez a kérdés azokat is érinti, akik tényleg teljesen egyedül nevelik a lurkókat és nincs anyás, vagy apás hétvége, mert nyilván ez a helyzet már jóval speciálisabb.

Iván Noémi szintén érintett volt az elváltként párkeresés témájában, s éppen ezért átvett egy ötletet egy másik vidéki városból, ami így már Győrben is egyre nagyobb sikereket ér el. Noémi eseményei személyes ismerkedésre adnak lehetőséget, a személytelen internetes világgal szemben. A csoportos randevún mindenki a korban hozzájuk passzoló egyedülállókkal találkozhatnak, s a pár percben megszabott beszélgetésben mindenki sorra kerül. A találkozó végére pedig kiderül, vajon kivel is szeretnénk tovább beszélgetni. Tény: Ámor nem vadász le minden alkalommal az örökkévalóságnak párokat, de kifeszített íjjal várja a résztvevőket. Mert az esélyt mindenki megérdemli a boldogság újra megtalálására…

Kapcsolódó témák: #házasság | #párkapcsolat | #párkeresés | #szerelem |