Címke: paralimpia
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.01.22.

Győri sportolókkal minden idők legnépesebb csapata indulhat a paralimpiára

Győrben, Szeles Szabolcs alpolgármesterrel tárgyalt hétfőn Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. A szakember a találkozón többek között arról beszélt, hogy izgatottan tekintenek a jövőbe, hiszen elképzelhető, hogy 54 fővel, minden idők legnagyobb parasportoló delegációja indulhat hazánkból Párizsba. Városunkból több kiválóság erősíti majd a csapatot, Győrben pedig minden lehetőség adott, hogy megfelelő körülmények között készülhessenek a fiatalok.

Győr+ 2023.12.01.

Paralimpia: a győri Vígh Tímeát is ösztöndíjjal támogatják

Két parasportolót és egy segítő szakember odaadó munkáját is támogatja a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogramja fejenként egymillió forinttal. Utóbbi kategória nyertese a győri Vígh Tímea, aki a para- asztaliteniszezők felkészülését segíti.

Győr+ 2022.03.02.

Semleges színekben indulhatnak az oroszok és a fehéroroszok a paralimpián

Részt vehetnek a pénteken kezdődő pekingi téli paralimpián az orosz és a fehérorosz versenyzők, de mindezt csak függetlenként, nem pedig hazájuk színeit képviselve tehetik meg. A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdán közölte a döntését, az érintettek a paralimpiai zászló alatt szerepelnek, az éremtáblába pedig nem egyáltalán nem számítanak bele az eredményeik.

MTI 2022.02.28.

A FINA elvette az oroszoktól a junior úszó vb-t

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elvette Oroszországtól az augusztusi kazanyi junior úszó-világbajnokság rendezési jogát az Ukrajna ellen folyó hadművelet miatt. Az ukrán sportolók ugyanakkor egyelőre nem tudtak elutazni a pénteken kezdődő pekingi paralimpiára.

MTI 2022.02.15.

Lesz magyar versenyző a pekingi téli paralimpián

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elfogadta a szabadkártya-kérelmét, így Dumity Richárd alpesi síző indulhat a pekingi téli paralimpián, amelyre márciusban kerül sor.

MTI 2021.09.05.

Ez a magyar parasport aranycsapata

A magyar paralimpiai sport aranycsapatának nevezte a tokióit Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, aki úgy véli, minden versenyző minden versenyszámában mindent kihozott magából a japán fővárosban.

Hirdetés