Címke: pápalátogatás
Hirdetés
Szerző és fotó: Győr+ Rádió 2023.05.16.

A pápalátogatás kulisszatitkai

A pápalátogatás kulisszatitkairól mesélt a Győr+ Este hétfői műsorában Érszegi Márk Aurél. A Vatikán-szakértő meghívást kapott az MCC győri képzési központjának előadására, ahol Ferenc pápa apostoli látogatásáról árult el érdekességeket.

Szöveg és fotó: Pannonhalmi Főapátság 2023.05.11.

Pápai borválogatás és vatikáni lekvár a bencésektől

Bori néni és János testvér lekvárjából is kapott ajándékba a vatikáni delegáció. Ferenc pápa küldöttségének pedig a Pannonhalmi Főapátság boraival, gyógylikőreivel és söreivel kedveskedtek. Hogy aztán melyik finom italt kóstolta meg a puritánságáról is híres Szentatya, az kiderül írásunkból...

J. Kovács Andrea 2023.05.08.

Örömteli vendéglátás volt

A Szentatya háromnapos magyarországi látogatását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szervezte. A tapasztalatokról dr. Veres Andrást, az MKPK elnökét, a Győri Egyházmegye püspökét kérdeztük.

MTI 2023.05.02.

Veres András: nemzeti ünnep volt a három nap

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke "nemzeti ünnepnek" nevezte a pápalátogatás három napját, amelynek hatása hónapokon, éveken keresztül el fog kísérni.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa elutazott Budapestről

Ferenc pápa hivatalos búcsúztatás után vasárnap elutazott Budapestről, gépe nem sokkal délután hat óra után szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa: „a magány és a félelem úgy tűnik, hogy egzisztenciális élethelyzetből társadalmi élethelyzetté lesz”

A kommunizmus veszélyeit váltó konzumizmus veszélyeire figyelmeztetett Ferenc pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) információs technológiai és bionikai karán mondott beszédében vasárnap délután. Elmondta, a kommunizmus és a konzumizmus közös vonása a szabadság hamis eszméje. A katolikus egyházfő önismeretre, határaink felismerésére és ebből fakadóan önhittségünk megfékezésére szólított fel.

MTI 2023.04.30.

A Duna World megismétli Ferenc pápa Kossuth Lajos téri szentmiséjét

A Duna World közép-európai idő szerint vasárnap 22 órától műsorára tűzi a vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth Lajos téren a katolikus egyházfő pontifikálta szentmise közvetítését, Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legtöbb hívő részvételével tartott eseményét - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája vasárnap az MTI-t.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa: a kultúra elvezet önmagunk megismeréséhez

Önismeretre, határaink felismerésére és ebből fakadóan önhittségünk megfékezésére szólított fel Ferenc pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán mondott beszédében vasárnap délután.

Hirdetés