Hirdetés
Címke: pápalátogatás
Hirdetés
mti 2021.12.15.

Hortobágyi Cirill: Ferenc pápa örömmel látogatna ismét Magyarországra

Ferenc pápa örömmel emlékezik vissza a szeptemberben Budapesten tett látogatására, és szívesen tenne lelkipásztori utat Magyarországon - mondta Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát az MTI-nek, miután találkozott Ferenc pápával a Vatikánban a szerdai általános audiencián.

Csollán Tamara 2021.10.23.

Ferenc pápa: magyarországi látogatás is szóba jöhet

Görögországba és Ciprusra utazik Ferenc pápa december első hetében - jelentette pénteken a Kathpress az egyházfő Télam argentin hírügynökségnek adott interjújára hivatkozva, amelyben a pápa arra is utalt, elképzelhető, hogy Magyarországra is hamarosan ellátogat.

J. Kovács Andrea 2021.09.21.

Szívesen volt velünk a pápa

Ferenc pápa tolmácsa budapesti tartózkodása alatt Martos Balázs Levente volt. Az atya a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Győri Hittudományi Főiskola korábbi prefektusa, egyben a húszfős Pápai Biblikus Bizottság egyetlen magyar tagja. Őt kérdeztük tapasztalatairól.

Győr+ 2021.09.20.

Közös örömben osztozva a családokért

Katolikus Karitász 6 sátorban zajló változatos foglalkoztató programjaihoz a Győri Egyházmegyei Karitász 12 fős csapata is csatlakozott az Eucharisztikus Kongresszuson.

Földvári Gabriella 2021.09.14.

Fotókon a 25 évvel ezelőtti győri pápalátogatás

A vasárnapi budapesti pápalátogatást követően, kedden a Győri Egyházmegye a Triangulum Galériában rendezett kiállítással emlékezett a 25 évvel ezelőtti Szent II. János Pál pápa győri látogatására.

mti 2021.09.12.

Elindult Ferenc pápa repülőgépe Budapestről

Ferenc pápa repülőgépe vasárnap délután, nem sokkal három óra előtt felszállt Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A katolikus egyházfő budapesti látogatása után Pozsonyba utazik.

mti 2021.09.12.

Ferenc pápa a Lánchídhoz hasonlította a kereszténységet

A Budapest két partját összekötő Lánchídhoz hasonlította a keresztény és a zsidó közösségek testvéri kapcsolatát Ferenc pápa, aki egységet szorgalmazott az európai antiszemitizmus ellen a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a zsidó közösségek képviselőivel tartott találkozón vasárnap.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat