Címke: nyelvvizsga
Hirdetés
Győr+ 2023.12.08.

Jövőre emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek. A támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket vagy 35 évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csed-ben, gyed-ben vagy gyes-ben részesülnek, valamint azok a nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyed-et kapnak.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.22.

Simon: A fiatalok a jövőnk, ezért segíteni kell őket

A fiatalok a jövőnk, ezért minden eszközzel támogatni kell őket. Erről beszélt a Győr+ Médiának a város országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs kiemelte, a kormány a háborús időkben is megvédi a fiatalok támogatásait. Továbbra is biztosítja nekik a személyijövedelemadó-mentességet, az ingyenes nyelv- és KRESZ-vizsgát, az adókedvezményeket, az otthonteremtési és családalapítási támogatásokat. A képviselő hozzátette, a győri fiatalok az országgyűlési képviselőkre és a városvezetésre is számíthatnak.

MTI 2023.01.18.

Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást

A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Győr+ 2023.01.02.

Újraírják a felsőoktatás szabályait 2023-ban

Átalakul a felvételi, jön az újabb nyelvvizsga-amnesztia, szinte lehetetlen lesz kibukni az egyetemekről és főiskolákról - bőven lesz változás a felsőoktatásban 2023-ban.

Győr+ 2022.12.08.

Megszavazták a nyelvvizsga-amnesztiát

Megszavazta a parlament a felsőoktatási törvény módosítását - ez többek között azt jelenti, hogy ezentúl a diplomák kiadásának nem lesz "központi" feltétele a B2-es nyelvvizsga.

Győr+ 2022.07.29.

Tényleg nem kell majd nyelvvizsga a diplomához?

„Régóta feszítő problémát kezel a kormány a kötelező nyelvvizsgarendszer kivezetésével” – írta csütörtök este Facebook-oldalán Csák János kulturális és innovációs miniszter. De vajon tényleg nem kell majd nyelvvizsga a diplomaszerzéshez, és milyen egyetemeken van reális esély arra, hogy puhítanak a nyelvvizsgaszabályokon?

Kárpát Zsolt 2022.06.16.

Friss nyelvvizsgával ballagtak el a nyolcadikosok

A legtöbb győri általános iskolában ezekben a napokban a tanévzárók mellett tartják meg a ballagási ünnepségeket. Az Arany János Iskola búcsúztatója azért volt különleges, mert a végzős diákok közül többen átvehették a frissen megszerzett középfokú nyelvvizsgájukat.

Hirdetés