Címke: nyelvvizsga
Hirdetés
MTI 2023.01.18.

Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást

A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Győr+ 2023.01.02.

Újraírják a felsőoktatás szabályait 2023-ban

Átalakul a felvételi, jön az újabb nyelvvizsga-amnesztia, szinte lehetetlen lesz kibukni az egyetemekről és főiskolákról - bőven lesz változás a felsőoktatásban 2023-ban.

Győr+ 2022.12.08.

Megszavazták a nyelvvizsga-amnesztiát

Megszavazta a parlament a felsőoktatási törvény módosítását - ez többek között azt jelenti, hogy ezentúl a diplomák kiadásának nem lesz "központi" feltétele a B2-es nyelvvizsga.

Győr+ 2022.07.29.

Tényleg nem kell majd nyelvvizsga a diplomához?

„Régóta feszítő problémát kezel a kormány a kötelező nyelvvizsgarendszer kivezetésével” – írta csütörtök este Facebook-oldalán Csák János kulturális és innovációs miniszter. De vajon tényleg nem kell majd nyelvvizsga a diplomaszerzéshez, és milyen egyetemeken van reális esély arra, hogy puhítanak a nyelvvizsgaszabályokon?

Kárpát Zsolt 2022.06.16.

Friss nyelvvizsgával ballagtak el a nyolcadikosok

A legtöbb győri általános iskolában ezekben a napokban a tanévzárók mellett tartják meg a ballagási ünnepségeket. Az Arany János Iskola búcsúztatója azért volt különleges, mert a végzős diákok közül többen átvehették a frissen megszerzett középfokú nyelvvizsgájukat.

Győr+ 2021.12.16.

Nem döntöttek újabb nyelvvizsga-amnesztiáról

Kedden szavazta meg az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, a rendeletnek pedig része maradt a 2021-es nyelvvizsga-amnesztia is. Ez utóbbi sok félreértést szült másfél nap alatt, sok egyetemista úgy értelmezte a jogszabályt, hogy a 2022-es végzősök is megkapják a diplomájukat a nyelvvizsga bemutatása nélkül. Pedig ilyen döntés nem született.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.06.

Tarts velünk a nyáron!

Tarts velünk a nyáron, ezzel a mottóval hirdette meg nyári, felzárkóztató programját a Hatos és Társa Nyelviskola, a győri önkormányzattal együttműködésben. A nyelviskola tapasztalatai alapján, a járvány idején a diákok egy része lemaradt a nyelvtanulásban, ezt pótolják most, a nyári szünidőben, intenzív nyelvi kurzusok segítségével. Az 5-12. évfolyamosokat szólították meg a kezdeményezéssel, akik a szervezők jóvoltából, teljesen ingyen vehetnek részt a programban.

mti 2021.06.21.

HÖOK: függesszék fel a nyelvvizsga-követelményt

Függesszék fel a diplomaátvételhez szükséges nyelvvizsga-követelményt az augusztus 31-éig záróvizsgázók számára, beleértve az idei tanév keresztfélévében végzett hallgatókat is - ezt kéri a kormánytól a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Hirdetés