Nyár a konyhában – Paradicsomi ízek
Piros, édes, zamatos és fontos konyhai alapanyag. Természetesen a paradicsomról, a nyár egyik legsokoldalúbban felhasználható ajándékáról van szó.
Piros, édes, zamatos és fontos konyhai alapanyag. Természetesen a paradicsomról, a nyár egyik legsokoldalúbban felhasználható ajándékáról van szó.
Augusztus van, érik a som, ez a régi, mégis kevéssé ismert, értékes gyümölcs. Pedig vadon élő fajtáival találkozhatunk erdőszéleken, dombos vidékek déli lankáin.
Ha nyár, akkor sárgabarack. Már megint és még mindig, mert egyszerűen megunhatatlan. Most egy habos barackos lepény receptjét ismerhetjük meg, s javasoljuk, próbálják ki!
Legyőzhetetlen bennem a nyár – mondhatnám Albert Camus-val, bár a francia író-filozófus valószínűleg nem az évszak gasztronómiájára gondolt. Engem viszont évről-évre lelkesedéssel tölt el az egymás után érő gyümölcsök, zöldségek sokfélesége.