Címke: nemzeti ünnep
Hirdetés
Győr+ 2024.03.14.

Tartalmas Lukács-nap

Ahogy az minden évben lenni szokott, a március 15-i nemzeti ünnep előtti napokban rendezte megemlékezéssel egybekötött programsorozatát a Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum.

Földvári Gabriella 2023.10.23.

1956. október 23. – Tisztelet a hősöknek!

Szabó Béla, Máté Mária, Halász Ödön és még 13 áldozat - október 23-án mi győriek elsősorban rájuk, a győri hősökre, mártírokra emlékezünk. A Bisinger sétányon álló Golgota-emlékműnél gyűltek össze hétfőn a győri polgárok, az önkormányzat, az állami- és városi szervezetek, a fegyveres testületek, az intézmények képviselői, hogy fejet hajtsanak 1956 áldozatai előtt.

MTI 2023.10.23.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján, hétfő délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

Győr+ 2023.08.21.

Győri elismerések a nemzeti ünnepen

A belügyminiszter előterjesztésére, munkájuk elismeréseként állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kitüntetéseket adott át Novák Katalin. A díjazottak között győri szakemberek is szerepelnek.

Németh Boglárka 2023.08.20.

Augusztus 20: megkoszorúzták Szent István szobrát

A hagyományokhoz híven, megható ünnepséggel kezdődött városunkban az augusztus 20-a. A Bécsi kapu térnél lévő Szent István király szobornál gyűltek össze az önkormányzat, a politikai pártok, a rendvédelmi szervek, a kormányhivatal, az egyetem és a lovagrendek képviselői.

MTI 2023.08.20.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, vasárnap reggel Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

Győr+ 2023.03.16.

Ünnep az ünnepben: rangos elismeréseket adtak át az egyetemen

Méltóságteljes ünnepséggel emlékezett az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra a győri Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen a megemlékezés mellett doktorokat avattak, és átadták az intézmény rangos elismeréseit azoknak, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

Győr+ 2023.03.14.

Petőfire emlékezik a Falcon Project

A nemzeti ünnephez közeledve újabb különlegességgel kedveskedik a győrszentiváni zenekar. A Falcon Project ezúttal a Nemzeti dalt zenésítette meg, nem is akárhogyan. A részletekről a Győr+ Rádió stúdiójában beszélt a formáció két oszlopos tagja, Kondor Gábor és Farkas István Richie.

Hirdetés