Győr+ Reggeli

Petőfire emlékezik a Falcon Project

Győr+ Fotó: Bajzát Zsuzsi
2023.03.14. 15:54

A nemzeti ünnephez közeledve újabb különlegességgel kedveskedik a győrszentiváni zenekar. A Falcon Project ezúttal a Nemzeti dalt zenésítette meg, nem is akárhogyan. A részletekről a Győr+ Rádió stúdiójában beszélt a formáció két oszlopos tagja, Kondor Gábor és Farkas István Richie.

Viszonylag könnyen átvészelte a koronavírus-járvány okozat nehézségeket a Falcon Project, a tavalyi év már egészen sűrű volt a zenekar életében, hiszen egymást érték a fellépések. Változást is hozott az elmúlt időszak, két régi tagjuktól is búcsúzott a csapat. “Barátsággal váltunk el, ezúton is minden jót kívánunk a fiúknak. Az énekes posztot már az ősszel betöltöttük, Fódi Antal “Tonó” személyében mutattuk be az új frontemberünket. A közönség nagyon szereti, nagyon jók a visszajelzések azóta is. De basszusgitárost még keresünk, két jelöltünk van, vélhetően ezen a hétvégén eldől, hogy kivel folytatjuk az utunkat” – fogalmazott a műsorban Farkas István Richie. Kondor Gábor hozzátette, szerinte egy csapatban kell a kompromisszum készség, ez az alapja annak, hogy egy banda jól működjön.

A srácok szinte soha nem pihennek, nemrégiben a Nemzeti dalt zenésítették meg. “Egy hónappal ezelőtt kezdődtek a stúdiómunkálatok, néhány napja pedig megjelent a mű, óriási öröm, hogy a rádiós premiert éppen nálatok, a Győr+ Rádióban ünnepelhetjük” – mondta Kondor Gábor.

A fiúkkal készült teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

És íme, a Falcon Project-féle Nemzeti dal: