Címke: Nemzeti Összetartozás Napja
Hirdetés
MTI 2023.06.04.

Potápi Árpád János: Trianonból erőt nyerhetünk

Június 4-e sokáig gyásznap volt, 2010 óta kimondjuk azt is, hogy Trianonból erőt nyerhetünk - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Dombóváron, a nemzeti összetartozás napján tartott emlékezésen.

J. Kovács Andrea 2023.06.04.

Haza a magasban

Örülök, hogy nem éltem akkor 103 évvel ezelőtt, amikor halálra ítélték Magyarországot. Így csak elképzelni tudom, milyen lehetett annak a több mint három és félmillió embernek, akik máról holnapra egyszerre idegenek lettek saját hazájukban. J. Kovács Andrea jegyzete.

Győr+ 2023.06.04.

Az összetartozás ruhája

A győri Németh Hajnal Aurora, a népviselet napja nagykövete és a Magyar Viseletért Díj tulajdonosa június 4-ére, a Nemzeti Összetartozás napjára egy különleges ruhát és hozzá ékszert álmodott meg.

Földvári Gabriella 2023.06.02.

Különleges módon ünnepeltük Győrben a nemzeti összetartozás napját

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, nemzeti emléknap hazánkban, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.  Győrben pénteken délelőtt, az Országzászló- emlékműnél tartott különleges megemlékezést az önkormányzat.

Zombai-Kovács Ákos 2022.06.03.

„Aki nemzetben gondolkodik, erős magyarságot épít”

A magyar nemzet összetartozik, a magyarságot a határok sem választhatják el egymástól, ezt mondta beszédében Győr polgármestere azon az ünnepségen, amit június negyedike, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendeztek a Bisinger sétányon, az Országzászló-emlékműnél. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, aki nemzetben gondolkodik, az erős magyarságot épít. A városvezető emlékeztetett rá, Győr számára különösen fontos a határon túli magyarsággal való kapcsolattartás, nem véletlen, hogy az elmúlt két évben két új testvárosunk, Dunaszerdahely és Csíkszereda lettek.

Hirdetés