Címke: Nagy István
Hirdetés
MTI 2024.02.12.

Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot

Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot, az EU vezetésének vissza kell térnie a normalitáshoz, mert a mezőgazdaságra vonatkozó döntései a mindennapi kenyeret veszélyeztetik - hangoztatta az agrárminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

MTI 2023.11.10.

Nagy István: megvédjük a hazai állatállományt a sertéspestistől

Továbbra is fenntartjuk a megerősített járványvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy minimalizáljuk a sertéspestis behurcolásának kockázatát - jelentette ki közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter, aki Pásztor Szabolcs országos főállatorvossal közösen Baranya vármegyében egyeztetett az állategészségügy helyzetéről a sertéstenyésztőkkel.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.24.

A régióban folytatódott a településfásítási program

Idén is folytatódik az országos településfásítási program, ebben az évben a közeli Győrzámolyon ültették el az első facsemetéket. 13 fafajtából összesen 10 ezer fa áll rendelkezésre, amiből tavasszal és ősszel közel 450 település zöldülhet majd. A program indulása óta közel 1500 olyan település jutott ingyenesen fához, aminek a létszáma nem éri el a 10 ezer főt. Az országos akció pénteki nyitórendezvényén dr. Nagy István agrárminiszter azt mondta, jó tudni, hogy országszerte értik az emberek azt, hogy a fásítással hozzájárulhatnak a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Németh Boglárka | Fotó: Ács Tamás 2022.11.12.

Cigányzenére telepítették a halakat Vámosszabadiban

Verőfényes napsütés, kellemes idő, jó társaság és finom halászlé. Több sem kell egy tökéletes novemberi szombathoz. Vámosszabadin azonban Matusz Balázs vállalkozó jóvoltából egy kuriózumnak számító eseménynek is szemtanúi lehetettek az érdeklődők.

Hirdetés