Cigányzenére telepítették a halakat Vámosszabadiban

Németh Boglárka | Fotó: Ács Tamás
2022.11.12. 17:33

Verőfényes napsütés, kellemes idő, jó társaság és finom halászlé. Több sem kell egy tökéletes novemberi szombathoz. Vámosszabadin azonban Matusz Balázs vállalkozó jóvoltából egy kuriózumnak számító eseménynek is szemtanúi lehetettek az érdeklődők.

Két prímás húzta és cigányzenére érkeztek a halak a településen lévő tóba. „Idén vásároltam meg ezt a tavat, egy barátomé volt, aki sajnos elhunyt. Úgy döntöttem, hogy egy kicsit folytatom az ő kezdeményezését, rendbe tettem, felújítottam. Most egy kicsit átépítjük itt a házát, abból csinálunk egy kis buli házat, amit ki is lehet bérelni, továbbá egy lakodalmas konyhát. Ma tulajdonképpen a haltelepítés mellett ezt a kis komplexumot is ünnepeljük” – mesélte a Győr+ Médiának Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. elnök-vezérigazgatója, a tó tulajdonosa. 

A tó partján sürgött-forgott mindenki, a bográcsokban rotyogott a halászlé, de finomabbnál finomabb édességek is vártak a résztvevőkre. A gyerekek sem unatkoztak, hatalmas ugrálóvárban vezethették le energiáikat, ha ez nem bizonyult elégnek, akkor kis traktorral áthúzták őket az állatsimogatóba. A vendégek minőségi magyar halat is vehettek és természetesen szombaton egész nap ingyenesen lehetett horgászni. A zenekar mindenki nótáját elhúzta, 14:30-kor pedig elkezdődött a nap attrakciója a cigányzenés haltelepítés. Egy nagy teherautó vitte a halakat a tóhoz, ahonnan csúszdán száguldottak a vízbe a pikkelyesek. 

“Ez egy kuriózum, ilyen még nem volt, és hát így szeretnénk köszönteni a vendégeinket és a halakat is a tóban. “- hangsúlyozta Matusz Balázs. 

A családias hangulatú eseményre a térség országgyűlési képviselője, Dr. Nagy István, agrárminiszter is ellátogatott. „Ma látszik igazán, hogy mekkorát fejlődött a halászat, a horgászat, az egész halgazdálkodás az elmúlt években. Teljes koncepcióváltás van a magyar halgazdálkodásban, az itt is látszik. Népi esemény lett, 800 ezer horgász van ebben az országban, ez mind, mind fantasztikus és óriási bővülés van a számokban évről-évre. Itt is kialakult egy közösség, itt van ez a tó, amibe most 20 mázsa hal került, ez varázslatos dolog, ráadásul ezek a halak nem kicsik, élmény lesz őket majd kifogni is. Ez az egész arra jó, hogy élményt ad az embereknek” – fejtette ki a képviselő. 

A jó hangulatú, egész napos eseményre rengeteg jöttek el más falvakból és Győrből is. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #haltelepítés | #híradó | #Nagy István | #Vámosszabadi |