Címke: műtét
Hirdetés
Győr+ 2022.03.30.

Hahn János térdműtéten esett át

Legalább egyhónapos kihagyás vár Hahn Jánosra, a szlovák élvonalbeli DAC futballistájára. A magyar válogatott támadó térdműtéten esett át.

Szigethy Teodóra 2021.07.30.

Szervátültetetteknek alakult egyesület megyénkben

Magyarországon ma kb. 5100 szervátültetett van, vagyis minden kétezredik ember átültetett szervvel él. Az érintetteknek már megyénkben is van kihez fordulniuk, ha támogató, sorstárs közösségre van szükségük.

Hajba Ferenc 2019.05.10.

A műtét esély a hosszabb, jobb minőségű életre

A nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy a sikeres szívkatéteres beavatkozáson átesett, vagy az eredményes nyílt szívműtétek után a betegek jelentős része abbahagyja a neki előírt gyógyszerek egy részének a szedését. Győrben eddig 20 ezer 853 szívkatéteres beavatkozást hajtottak végre. Dr. Dézsi Csaba András kardiológus professzorral, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosával arról beszélgettünk: jellemző-e ez a magatartás a Győrben kezelt betegekre, milyen veszélyekkel jár a gyógyszerek abbahagyása? Melyek azok a terápiás magatartások – gyógyszerszedés, életmódváltás –, amiket a katéterezés után egészségünk megóvása érdekében követni kell?

Hirdetés