Címke: mesterséges intelligencia
Hirdetés
MTI 2024.03.22.

Mesterséges intelligencia a felsőoktatásban

A fiatalok körében rohamosan terjed a mesterséges intelligencián alapuló eszközök használata, ezért egyre fontosabb, hogy a felsőoktatásban betöltött szerepük definiálva legyen. A HÖOK meggyőződése, hogy ebben a legcélravezetőbb megközelítés, ha a mesterséges intelligenciára eszközként tekintünk, amelyet be kell építeni az oktatási és tanulási folyamatokba.

Győr+ 2024.03.05.

Az MI-vezérelt egyemberes vállalkozásoké a jövő?

„Olyan forradalom ez, mint az elektromosság megjelenése, csak még annál is mélyrehatóbb” – hangzott el a győri Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának évadnyitó pódiumbeszélgetésén, ahol a mesterséges intelligencia (MI) üzleti felhasználási lehetőségeit vitatták meg a technológiával foglalkozó szakemberek. Az eszmecsere kijózanító képet rajzolt a területről: még nem tartunk ott, hogy a gép helyettesíti az embert, ugyanakkor bagatellizálni sem lehet a világra gyakorolt hatását.

Venesz Klaudia 2024.02.22.

Ráküldték az AI-t a Tankcsapdára

A Dilis Dalos Youtube-csatornájára került fel egy, a mesterséges intelligencia által generált videó, amelyben Lukács Laciék a Pokémon főcímdalára rázzák a hajukat.

Győr+ 2024.02.16.

Mesterséges intelligenciát alkalmaz az egyetemen fejlesztett robot

Mintaoltalom minősítésben részesült nemrégiben az a mesterséges intelligenciával ellátott kisméretű robot, amelyet a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának kutatócsoportja fejlesztett. Az autonóm irányítású eszköz képes környezetének különböző paramétereit felismerni, és az összegyűjtött adatokkal felhőalapú tárolást végez. Az egyedülálló készülék piaci igényt szolgál ki, és célja többek között a precíziós növénytermesztés fejlesztése.

Szalai Réka 2024.01.24.

Deepfake: A technológiai fejlődés kétélű kardja

Már elhunyt színészek hangját is képesek vagyunk feltámasztani, hamarosan pedig akár fizikai valójuk is újra szerepelhet filmekben és reklámokban. A jövőbe nyúló elképzelések egy részével már a hétköznapokban is találkozhatunk. De vajon miért érdemes foglalkozni ezzel az új technológiával?

Győr+ 2024.01.23.

Külföldön bővítette tudását a széchenyis hallgató

Hallgatók százainak tették lehetővé a rövid képzési programok a RUN-EU együttműködés keretein belül, hogy a projekthez csatlakozott intézmények városaiban egy-egy hetet töltsenek. A győri Széchenyi István Egyetemen tanuló Doma Dániel háromszor is élt a lehetőséggel: Portugáliában, Írországban és legutóbb Ausztriában is járt, ahol a Python programozási nyelv és a mesterséges intelligencia témakörében bővíthette tudását.

Szalai Réka 2024.01.23.

Teszteltük a ChatGPT-t: így vélekedik az AI Győrről

2023 óta egyre nagyobb a felhajtás a ChatGPT körül, mely sok érdekes feladatot képes elvégezni, például novellát vagy verset írathatunk vele, szövegeket fordít számunkra, de akár programozni is képes. Leteszteltük az OpenAI fejlesztését Győr-témában is.

Győr+ 2023.11.17.

A „MI” és az oktatás

A Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a TALE- kutatócsoport a Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztály Civilisztikai Albizottságával közösen, az Igazságügyi Minisztérium támogatásával konferenciát rendezett pénteken.

Hirdetés