Ráküldték az AI-t a Tankcsapdára

Venesz Klaudia Fotó: Rózsa Tamás
2024.02.22. 15:26

A Dilis Dalos Youtube-csatornájára került fel egy, a mesterséges intelligencia által generált videó, amelyben Lukács Laciék a Pokémon főcímdalára rázzák a hajukat.

A Tankcsapda egyik koncertfelvételét dolgozták össze a többgenerációs Nintendo játék, a Pokémon ihlette anime epizódok szövegével. Az eredetileg japán sorozat 1997-ben indult világhódító útjára, és szerethető figurái miatt hamar a magyar gyerekek kedvence is lett. 

A metálosított dal megtekintése a legnagyobb videómegosztó portálon már bőven tízezer felett jár. A felhasználó egyetlen elérhető tartalmának népszerűsége alighanem újabb átdolgozás elkészítésére fogja ösztönözni az alkotót.

Az AI (mesterséges intelligencia) lakossági felhasználása egyelőre gyerekcipőben jár. A legtöbben a social mediában elterjedt, a fantáziavilágot idéző profilkép-változtatásokra használták az utóbbi időben, azonban a Nemzeti Kibervédelmi Intézet figyelmeztetése szerint ezekkel a programokkal jobb óvatosan bánni, hiszen a személyes adataink óvatlanul kezelve hamar kerülhetnek illetéktelenekhez.

Az AI eredeti célja viszont a mindennapi élet megkönnyítése, egyes problémák megoldása. Egyszerű példa erre egy olyan fejlesztés, amely egy tárgyalásról egy gombnyomásra készít teljes jegyzőkönyvet, felhasználva a hangfelismerést és a szövegírás képességét.

Arról még nem kaptunk hírt, hogy a magyar metálzenekar hogyan vélekedett a „legújabb dalukról”, de a márciusi koncerten talán lesz alkalmunk megkérdezni őket.

Adataink védelmére és óvatosságra int a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #mesterséges intelligencia | #Tankcsapda | #zene |