Címke: MÁV
Hirdetés
Győr+ 2024.04.14.

MÁV: Idén már tizenöt ember életét követelte a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Idén a MÁV vonalain 16 baleset történt vasúti átjárókban, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Egy baleset halállal végződött és három súlyos sérülésekkel járt. Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat. Egy ember életét követelte és ketten súlyosan megsérültek, amikor leugrottak a mozgó vonatról. Áramütés okozta a halálát annak a fiatalembernek, aki felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni. Értelmetlen halálesetek, amelyek mindegyikét az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta. A MÁV újra nyomatékosan kéri a közlekedőket a szabályok betartására és a körültekintő közlekedésre.

Győr+ 2024.04.03.

Karbantartás a Déli pályaudvaron, a győri vonalon is lesznek változások

Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek. A korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom az állomáson, a vonatok nagy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé. A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri.

Győr+ 2024.03.27.

Íme, így közlekednek a vonatok a húsvéti ünnepekben!

A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat. Mutatjuk a részletes közlekedési rendet!

Győr+ 2024.03.26.

Sikersztori az új tarifarendszer

Március 1-jén életbe léptek az új tarifák a MÁV és a Volán járatain, így olcsóbb és egyszerűbb lett a közösségi közlekedés. Az intézkedések 4 millió embernek jelentenek segítséget a mindennapokban.

Mireider Máté 2024.03.23.

Alapjaiban változott a tömegközlekedési tarifarendszer

Március 1. óta új tarifarendszer van érvényben hazánkban a buszokon, vonatokon és HÉV-eken. A korábbi rengeteg bérlettípus helyett kettő maradt, ezeknek pedig napijegy változata is van. Az utazóközönség túlnyomó többsége olcsóbban utazhat az országban. Győrben ezzel együtt szintén nagymértékű kedvezményt kapnak a busszal közlekedők.

Hirdetés