Címke: Mathias Corvinus Collegium
Hirdetés
Fotó és szöveg: Győr+ 2023.05.03.

Nagy Feró lesz a győri MCC vendége

Különleges vendége lesz május 17-én a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjának. Nagy Feró Kossuth-díjas énekes érkezik az eseményre, amelyen dr. Dézsi Csaba András polgármester is részt vesz. A városvezető elkötelezett rajongója és támogatója a rockzenének.

Győr+ 2023.03.14.

MCC: A Blokád és ami mögötte van – beszélgetés Köbli Norberttel

Egy jó történet és szenvedély. Csak ennyi kell egy jó forgatókönyvhöz? A Félvilág Mágnás Elzájától A berni követig, a Válótársak válófélben lévő férfiúitól az Örök Tél Irénjéig számos karakter megálmodója, Köbli Norbert forgatókönyvíró mesél a győri MCC-ben néhány kulisszatitkot az alkotás folyamatáról. 

Győr+ 2023.02.14.

Szuperhatalmak hálójában, avagy Magyarország a CIA nagyítóján keresztül

Izgalmas kérdés, hogy az Amerikai Egyesült Államok hírszerző szolgálata, a CIA miként látta és értékelte hazánk történéseit az 1950-es évektől kezdőden. Különösen érdekessé teszi a kérdést az a tényező, hogy a titkosszolgálati dokumentumok nehezen hozzáférhetőek, illetve sok esetben titkosítottak.

Győr+ 2023.01.11.

MCC: 2023-ban is fókuszban a tehetséggondozás

2021 szeptemberében indult el Győrben is az ország legnagyobb tehetséggondozó központja, a Matthias Corvinus Collegium. Azóta számos fiatal találta meg számításait az MCC-ben, a felső tagozatosoktól, az egyetemistákig.

Győr+ 2022.12.08.

Yperntől az 1997-es Vegyifegyver Tilalmi Egyezményig

Az idei év során kirobbant orosz-ukrán háború új lendületet adott a tömegpusztító fegyverek használatát övező tudományos vitáknak és vele együtt az azoktól való napi szintű félelemnek.

Pécskai István 2022.11.25.

Stumpf István volt az MCC vendége

Stumpf István jogász, szociológus, egyetemi tanár volt a Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központjának vendége. A szakember 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztere volt, 2010-től 2019-ig alkotmánybíróként tevékenykedett, s kormánybiztosként is dolgozott. A Hegyalja Egyetem Kuratóriumának elnöke.

Hirdetés