Címke: Mathias Corvinus Collegium
Hirdetés
Győr+ 2024.02.14.

A napóleoni háborúk geopolitikája

Izgalmas előadásra kerül sor a győri MCC-ben február 15-én, csütörtökön. Európa és a világ geopolitikai térképe jelentős átalakulásokon ment keresztül az 1813-as év folyamán. A napóleoni háborúk hatásai, a hatalmi egyensúly változásai és az új világrend kialakulása mind olyan tényezők voltak, amelyek formálták a kor politikai és gazdasági eseményeit.

Mireider Máté 2023.12.12.

Eredményes évet zárt a győri MCC

A Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó központja a Mathias Corvinus Collegium. A győri központ eredményes évet zárt, több száz fiatallal dolgoznak, és rengeteg teltházas programjuk van. Ráadásul nem csak városi, hanem regionális központként is funkcionálnak.

Fotó és szöveg: Győr+ 2023.05.03.

Nagy Feró lesz a győri MCC vendége

Különleges vendége lesz május 17-én a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjának. Nagy Feró Kossuth-díjas énekes érkezik az eseményre, amelyen dr. Dézsi Csaba András polgármester is részt vesz. A városvezető elkötelezett rajongója és támogatója a rockzenének.

Győr+ 2023.03.14.

MCC: A Blokád és ami mögötte van – beszélgetés Köbli Norberttel

Egy jó történet és szenvedély. Csak ennyi kell egy jó forgatókönyvhöz? A Félvilág Mágnás Elzájától A berni követig, a Válótársak válófélben lévő férfiúitól az Örök Tél Irénjéig számos karakter megálmodója, Köbli Norbert forgatókönyvíró mesél a győri MCC-ben néhány kulisszatitkot az alkotás folyamatáról. 

Győr+ 2023.02.14.

Szuperhatalmak hálójában, avagy Magyarország a CIA nagyítóján keresztül

Izgalmas kérdés, hogy az Amerikai Egyesült Államok hírszerző szolgálata, a CIA miként látta és értékelte hazánk történéseit az 1950-es évektől kezdőden. Különösen érdekessé teszi a kérdést az a tényező, hogy a titkosszolgálati dokumentumok nehezen hozzáférhetőek, illetve sok esetben titkosítottak.

Győr+ 2023.01.11.

MCC: 2023-ban is fókuszban a tehetséggondozás

2021 szeptemberében indult el Győrben is az ország legnagyobb tehetséggondozó központja, a Matthias Corvinus Collegium. Azóta számos fiatal találta meg számításait az MCC-ben, a felső tagozatosoktól, az egyetemistákig.

Győr+ 2022.12.08.

Yperntől az 1997-es Vegyifegyver Tilalmi Egyezményig

Az idei év során kirobbant orosz-ukrán háború új lendületet adott a tömegpusztító fegyverek használatát övező tudományos vitáknak és vele együtt az azoktól való napi szintű félelemnek.

Hirdetés