Hirdetés
Címke: Mathias Corvinus Collegium
Hirdetés
Győr+ 2022.04.12.

MCC: Idén is megrendezik a FIT Kaland Tehetségversenyt

Idén negyedik alkalommal szervezik meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét, a FIT Kaland Tehetségversenyt. A negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre a szervezők a teljes Kárpát-medencei diákság jelentkezését várják.

Pécskai István 2022.04.11.

Április 24-ig jelentkezhetnek az MCC képzéseire

Előadással egybekötött nyílt napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjában. Április 24-ig lehet jelentkezni az MCC jogi, nemzetközi, közgazdasági, média, társadalom- és történelemtudomány, valamint pszichológia képzéseire.

Győr+ 2022.04.08.

MCC-előadás: Újabb válság kapujában? A világgazdaság kilátásai

Újabb válság kapujában? A világgazdaság kilátásai címmel tartanak előadást hétfőn, 17 órától a Mathias Corvinus Collegium (MCC) győri központjában. A világgazdaság az 1990-es, 2000-es években 8-10 évente újabb és újabb válsággal kell, hogy szembesüljön.

Pécskai István 2022.03.24.

Könyvbemutató az MCC-ben: fókuszban a menekültválság és az antiszemitizmus

Ismét könyvbemutatóra került sor a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjában. A múlt héten Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes kötetét mutatták be, ezúttal pedig Veszprémy László Bernát Migráció és antiszemitizmus Nyugaton című könyvét ismerhették meg az érdeklődők.

Pécskai István 2022.03.18.

Ákos az MCC-ben: ,,Ezt nem lehet megúszni”

Tavaly szeptember végén jelent meg Kovács Ákos Ezt nem lehet megúszni című, első önálló novelláskötete az MCC Press gondozásában. A Kossuth-díjas énekes, előadóművész Győrbe látogatott, ahol a Mathias Corvinus Collegiumban tartott könyvbemutatót az érdeklődőknek.

Győr+ 2022.03.11.

Genderkomédia: könyvbemutató az MCC-ben

2022 márciusában megjelent Birgit Kellő német írónő első magyar nyelvű könyve, amely a „Genderkomédia – Hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon” címet viseli. Ebből az apropóból az írónő Győrbe érkezett, ahol a Mathias Corvinus Collegiumban tartott előadást a könyv témájáról.

Pécskai István 2022.03.04.

MCC-előadás: Izgalmas lesz az idei választás

A közelgő országgyűlési választásokról tartottak kerekasztal-beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központban, csütörtök este. Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ra tűzte ki a választásokat, amelynek óriási a tétje. Erről beszélgettek az MCC-ben tartott esemény szakértői.

Csollán Tamara 2022.02.17.

A COVID-19 narratívák és az oktatás jövője egy új korszak küszöbén

Lassan két éve annak, hogy a COVID-19 nevű vírus szinte teljes egészében leállította a világ társadalmi-gazdasági működését. A különböző országok próbálták magukat mindinkább elszigetelni és ezáltal védettebbé tenni állampolgáraikat a világjárvánnyal szemben. Hónapokig úgy éreztük, hogy egy tudományos-fantasztikus filmbe csöppentünk, hiszen Európában a második világháború óta nem volt szükség ilyen radikális korlátozó intézkedések meghozatalára. Ezeknek az egyik – talán a „legizgalmasabb” szegmensét minden bizonnyal az oktatás digitális üzemmódra való átállítása jelentette, melyet mindenki kételkedve, de egyben nagy reményekkel fogadott.

Pécskai István 2022.02.15.

A tanulás hazaköltözött: a hibrid oktatás kihívásai

A digitális vagy a jelenléti oktatás az út a jövő generációi számára? A diákok melyik lehetőséget részesítik előnyben? Egy hibrid rendszer kidolgozása jelentheti a megoldást? A COVID-19-narratívák és a tanulás jövőjéről tartott előadást dr. Setényi János oktatáskutató, a Mathias Corvinus Collegium Tanuláskutató Intézet vezetője az MCC Győri Képzési Központjában kedden este.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat