Nagy Feró lesz a győri MCC vendége

Fotó és szöveg: Győr+
2023.05.03. 15:34

Különleges vendége lesz május 17-én a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjának. Nagy Feró Kossuth-díjas énekes érkezik az eseményre, amelyen dr. Dézsi Csaba András polgármester is részt vesz. A városvezető elkötelezett rajongója és támogatója a rockzenének.

Több mint négy évtizedes múltra tekint vissza a Beatrice és frontembere, Nagy Feró története, aki a szocialista blokkon belül az ellenállás egyik szimbólumává vált. Amellett, hogy a Beatrice tűrt kategóriájú, a rendszer határait feszegető szimbolikus zenekara volt a korabeli Magyarországnak, Európa-szerte ismertté és híressé nőtte ki magát, melyben nem kis szerepe volt a zenekar énekesének, Nagy Ferónak. Mik voltak azok a tényezők, amelyek a Beatrice sikeréhez hozzájárultak? Mit és meddig engedett az államhatalom egy rockzenekarnak a kádári Magyarországon? Mivel tölti idejét manapság egy világhírű magyar rocksztár?

Dr. Dézsi Csaba András polgármester orvosi és politikai pályafutása mellett a rockzene nagy rajongója és elkötelezett támogatója. Könyvet is írt a témában, amely Frank Zappa életét és pályafutását mutatja be.

Kapcsolódó témák: #Mathias Corvinus Collegium | #MCC |