Címke: matematika
Hirdetés
MTI 2023.12.26.

Százhúsz éve született Neumann János

Százhúsz éve, 1903. december 28-án született Budapesten Neumann János, a 20. század egyik legkiemelkedőbb matematikusa, akinek kulcsszerepe volt a számítógépek és a játékelmélet kifejlesztésében. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Kárpát Zsolt 2023.03.27.

A megye 100 legjobb matekosát díjazták

34. alkalommal rendezték meg a Széchenyi István Egyetem támogatásával a Zrínyi Ilona Országos Matematikaversenyt a 2.-12. évfolyamos tanulók részére.

Kárpát Zsolt | Illusztráció: Pixabay 2023.02.14.

A megye legjobb matekosai versenyeztek

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány ebben a tanévben is megrendezte hagyományos, kétfordulós megyei matematika versenyét. A megmérettetésen általános iskolás felső tagozatosok és középiskolások oldották meg a feladatokat.

Győr+ 2022.05.03.

A matematika írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Kedd reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból mintegy 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak.

JKA 2022.02.26.

Matematika verseny harmincadszor

Huszonkét középiskola több mint száz diákja mérte össze a számok világában való jártasságát szombat délelőtt a Jedlik Ányos Gépipari Technikumban. A Bolyai János Matematikai Társulat Győri és Soproni Tagozata idén immár harmincadik alkalommal rendezte meg a Megyei Középiskolai Matematika Versenyt.

mti 2021.08.05.

Legalább ezer évvel korábbi lehet a „Pitagorasz”-tétel

Alkalmazott geometriai számításokat fedezett fel egy ausztrál matematikus egy 3700 éves agyagtáblába vésve. Az óbabiloni táblát valószínűleg a püthagoraszi számhármasokkal történő számításokra használták Püthagorasz előtt legalább ezer évvel. Ez lehet az alkalmazott geometria ismeretének legrégebbi bizonyítéka.

Hirdetés