Címke: matematika
Hirdetés
Győr+ 2024.05.07.

Körző, vonalzó, matekérettségi

Kedden a matematika vizsgával folytatódik az érettségi. A közép- és felső szinten teljesíthető feladatsornál elvileg már a 2020-as NAT követelményt érvényesítik, azaz a logikáé lesz a főszerep.

Pulai Sarolta 2024.03.20.

Díjazták az ügyes matekosokat

Díjat kaptak a legügyesebb matekosok Győrben. Több mint hatvan diák vehette át jól megérdemelt jutalmát a napokban a Hild József Építőipari Technikumban.

J. Kovács Andrea 2024.03.04.

A középiskolák legjobb matekosait köszöntötték

A matematikával valószínűleg nem lesz problémája az életben azoknak a középiskolásoknak, akik hétfő délelőtt eljöttek a Hild Technikumba, ahol a Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny második fordulójának vármegyei eredményhirdetését tartották.

Pulai Sarolta 2024.02.24.

Rangos matematika versenyt tartottak az Audi Iskolában

Matekversenyzők lepték el az Audi Hungaria Iskolaközpontot szombat délelőtt. Az intézmény adott otthont a 32. Megyei Középiskolai Matematika Versenynek, valamint hagyományteremtő módon megrendezték az I. Nemzetközi Német Matematika verseny, amelyre nyolc ország diákjai érkeztek.

MTI 2023.12.26.

Százhúsz éve született Neumann János

Százhúsz éve, 1903. december 28-án született Budapesten Neumann János, a 20. század egyik legkiemelkedőbb matematikusa, akinek kulcsszerepe volt a számítógépek és a játékelmélet kifejlesztésében. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Eduline 2023.05.09.

Győrben is lezajlott a matek érettségi

Lezajlott a matematika érettségi. Idén többek között gráfokkal, geometriával és kördiagrammal kellett megküzdeniük a vizsgázóknak.

Kárpát Zsolt 2023.03.27.

A megye 100 legjobb matekosát díjazták

34. alkalommal rendezték meg a Széchenyi István Egyetem támogatásával a Zrínyi Ilona Országos Matematikaversenyt a 2.-12. évfolyamos tanulók részére.

Kárpát Zsolt | Illusztráció: Pixabay 2023.02.14.

A megye legjobb matekosai versenyeztek

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány ebben a tanévben is megrendezte hagyományos, kétfordulós megyei matematika versenyét. A megmérettetésen általános iskolás felső tagozatosok és középiskolások oldották meg a feladatokat.

Hirdetés