Tehetséges vármegyei gimnazisták

A középiskolák legjobb matekosait köszöntötték

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2024.03.04. 13:15

A matematikával valószínűleg nem lesz problémája az életben azoknak a középiskolásoknak, akik hétfő délelőtt eljöttek a Hild Technikumba, ahol a Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny második fordulójának vármegyei eredményhirdetését tartották.

A díjkiosztó ünnepségen a diákokon, felkészítő tanárokon kívül többek között részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Kovács Zsolt, a Nemzeti Tehetségközpont munkatársa, Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója.

Simon Róbert Balázs köszöntőjében hangsúlyozta: a matematikára, mint tudásra mindannyiunknak óriási szüksége van a mai világban, amikor előtérbe kerül a számítástechnika, a robotika. Köszönetet mondott Hujber Julianna megyei főszervezőnek, aki harmincegy éve bonyolítja az immár 35 éves múltra visszatekintő versenyt.

Dr. Dézsi Csaba András arra emlékeztette a hallgatóságot, hogy minden kiemelkedő teljesítmény mögött sok munka van. A legjobb eredményeket nem mindig a legtehetségesebbek érik el, hanem azok, akik szorgalmasak. A befektetett munka több eredményt hoz, mint az elfecsérelt tehetség. Gratulált a diákoknak, akik tehetséggel párosult szorgalommal tudtak a jók közül is kiemelkedni. A polgármester ezután további sikereket kívánt a fiataloknak és tanáraiknak.

Józsa Tamás, a házigazda Hild Technikum igazgatója azt mondta, iskolájuk koncepciója magas szakmai és magas általános műveltség átadása a fiataloknak.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny idei első fordulójának feladatait közel ötvenezer diák oldotta meg. A résztvevők közül több mint tízezren határon túli, azaz felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági magyar tanulók. Vármegyénkben öt intézmény vett részt a verseny lebonyolításában, a soproni Deák Téri Általános Iskola, a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola, a mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, a győri Jedlik Ányos Technikum, valamint a Széchenyi István Egyetem.

Ezután került sor a második forduló díjainak átadására.

Első helyezést értek el: Plózer Ákos (Péterfy Evangélikus Gimnázium), Folly-Ritvay Levente Miklós (Pannonhalmi Bencés Gimnázium), Böröczky András Bálint (Révai Miklós Gimnázium), Hajba Milán (Révai Miklós Gimnázium).

Második helyezettek: Joó Balázs (Soproni Széchenyi István Gimnázium), Tamás Gellért (Kazinczy Ferenc Gimnázium), Imre Pál (Pannonhalmi Bencés Gimnázium), Hideg János (Révai Miklós Gimnázium).

Harmadik helyezettek: Molnár Liza Dorottya (Czuczor Gergely Bencés Gimnázium), Somogyi Dóra (Kazinczy Ferenc Gimnázium), Horváth Dóra (Baksa Kálmán Gimnázium), Spretitzer Boldizsár (Pannonhalmi Bencés Gimnázium.

A csapatverseny első helyezettje a 9. osztályosok között a Révai Miklós Gimnázium csapata: Hajba Milán, Hideg János, Kocsis Géza részvételével. A 10. osztályosoknál ugyancsak a Révai Gimnázium csapata lett az első, melyet Böröczky András Bálint, Éliás Simon és Hetyei Dániel alkotott. A 11. osztályosok közül a Tamás Gellért, Somogyi Dóra és Vaszary Krisztián alkotta Kazinczy Gimnáziumos csapat lett az első.

Végül az országos döntőre vehették át névre szóló meghívójukat a legjobb eredményt elért diákok.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #galéria | #matematika | #verseny |