Győrben is lezajlott a matek érettségi

Eduline
2023.05.09. 10:15

Lezajlott a matematika érettségi. Idén többek között gráfokkal, geometriával és kördiagrammal kellett megküzdeniük a vizsgázóknak.

A középszintű matekérettségi első részében a diákoknak gráfokkal, halmazokkal, százalékszámítással, valószínűségszámítással, függvényekkel, koordinátageometriával, mértani sorozattal, kétismeretlenes egyenlettel, logikai példával, valamint a gömb sugarával kellett megküzdeniük, arra 45 percük volt.

A matekérettségi második felére az érettségizőknek 135 perc áll rendelkezésükre. Az A-részt kötelező megoldania minden vizsgázónak, a B-rész három példája közül pedig kettőt kell kiválasztaniuk és megoldaniuk. Azt az egyet viszont, amit kihagynak, egyértelműen jelölniük kell, különben a javító tanár automatikusan az utolsót fogja figyelmen kívül hagyni a pontozásnál.

A B-részben a vizsgázók idén egy kördiagramot, egy geometriát és egy gráfot tartalmazó feladatot kaptak. Ezek a vizsga legkomplexebb feladatai, így ezekben akár több kérdés és feladattípus is szerepelhet, kell többek között átlagot, móduszt és mediánt számolniuk, egy trapéz belső szögét, forgástengely térfogatát, valamint valószínűséget és területet is.

Kapcsolódó témák: #érettségi | #matematika |