Címke: Máltai Szeretetszolgálat
Hirdetés
Győr+ 2024.02.04.

35 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Február 4-én 35 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a rendszerváltás után alakult első civil szervezetek egyike, napjainkban az ország meghatározó, szociális és egészségügyi ellátást is nyújtó karitatív szervezete.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.31.

Piac: most az alma, néhány hét múlva Győrben is a lecsó lesz a sláger

Augusztus végén és szeptemberben az alma az igazi sláger a győri piacon. A standokon van még nyári alma is, de napokon belül az őszi fajták veszik a „hatalmat” az árusoknál. Szeptember 22-én egy jótékonysági akcióra is készülnek a kereskedők, a Nyitott Piacok Napján, az Európai Mobilitási Héthez is kapcsolódva a Vásárcsarnokban lecsófőzést rendeznek, aminek bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlják majd fel.

Mireider Máté 2023.06.14.

Egy módja van a kábítószer elkerülésének: ha ki sem próbáljuk azt!

Drogprevenciós napot tartottak a Barátság-parkban. A 35. kábítószerellenes világnap alkalmából szervezett eseményen száz középiskolás vett részt, a programokat pedig Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzata, az Europe Direct Győr-Moson-Sopron, a vármegyei rendőr-főkapitányság, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Színes Fogadó Tér Szenvedélybetegek Integrált Intézménye szervezte.

Havassy Anna Katalin 2023.05.24.

Ismét meghirdették az „Idősbarát lakásprogramot”

Jó hír, hogy idén is lehetőség van pályázni az „Idősbarát lakásprogramra”, amelynek célja, hogy javítsa a gondozásra, ápolásra szoruló idős emberek lakhatási körülményeit. A pályázat részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Földvári Gabriella | Fotó: O. Jakócs Péter 2023.02.25.

A menekültek beilleszkedtek vagy továbbmentek

Tavaly, február 24-én tört ki az orosz–ukrán háború. Napokon belül menekültáradat lepte el hazánkat. Győr átmeneti, illetve inkább csak közbenső úti cél volt a számukra. Dr. Pergel Elza alpolgármesterrel idéztük fel, mit tudott tenni az önkormányzat a hozzánk érkezőkért.

Ficsór Dávid 2022.11.27.

Adománygyűjtés indult az ETO Parkban

Az idei advent első vasárnapján közös adománygyűjtést indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont.

Győr+ 2022.08.23.

Háromezer ukrajnai menekültnek segít a Máltai Szeretetszolgálat

A háború hatodik hónapjában zajló segítő programjaival háromezer, hosszú távon Magyarországon maradó ukrajnai menekült beilleszkedését támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet az elmúlt fél évben hetvenezer menekülőnek nyújtott közvetlen segítséget, és több mint négyszáz tonna tartós élelmiszert szállított Ukrajnába.

Győr+ 2022.08.10.

Élménytábor menekült gyerekeknek

Az Ukrajnában zajló háború elől menekülő gyerekeknek szervez nyári táborokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megyei egyesülete és a Győri Egyházmegyei Karitász. Augusztus 1. és 19. között három egy hetes turnusban, összesen kilencven gyermeknek teszik könnyebbé a vakációt a szeretetszolgálatok munkatársai. Szerdán nyílt napot tartottak a táborban.

Hirdetés