Címke: Máltai Szeretetszolgálat
Hirdetés
Földvári Gabriella | Fotó: O. Jakócs Péter 2023.02.25.

A menekültek beilleszkedtek vagy továbbmentek

Tavaly, február 24-én tört ki az orosz–ukrán háború. Napokon belül menekültáradat lepte el hazánkat. Győr átmeneti, illetve inkább csak közbenső úti cél volt a számukra. Dr. Pergel Elza alpolgármesterrel idéztük fel, mit tudott tenni az önkormányzat a hozzánk érkezőkért.

Ficsór Dávid 2022.11.27.

Adománygyűjtés indult az ETO Parkban

Az idei advent első vasárnapján közös adománygyűjtést indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont.

Győr+ 2022.08.23.

Háromezer ukrajnai menekültnek segít a Máltai Szeretetszolgálat

A háború hatodik hónapjában zajló segítő programjaival háromezer, hosszú távon Magyarországon maradó ukrajnai menekült beilleszkedését támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet az elmúlt fél évben hetvenezer menekülőnek nyújtott közvetlen segítséget, és több mint négyszáz tonna tartós élelmiszert szállított Ukrajnába.

Győr+ 2022.08.10.

Élménytábor menekült gyerekeknek

Az Ukrajnában zajló háború elől menekülő gyerekeknek szervez nyári táborokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megyei egyesülete és a Győri Egyházmegyei Karitász. Augusztus 1. és 19. között három egy hetes turnusban, összesen kilencven gyermeknek teszik könnyebbé a vakációt a szeretetszolgálatok munkatársai. Szerdán nyílt napot tartottak a táborban.

Győr+ 2022.03.03.

Info- és segítőpont nyílik a Honvéd ligetben

Csütörtökön délelőtt megkezdődött egy információs pont létrehozása a győri vasútállomással szembeni Honvéd ligetben. A vonattal érkező menekülteket itt fogadják holnap estétől.

HAK 2022.03.02.

Újabb két család találhat egymásra Győrött

Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a háború sújtotta Ukrajna területéről, egyre több menekült kéri a szomszédos országok segítségét. Az összefogás hatalmas és kell is a segítség, mindenhol, a magyarok pedig példás módon összefogtak. Ma este két család érkezik Győrbe, ahol az édesapák már nagyon várják szeretteiket.

Győr+ 2021.11.26.

Szerteágazó program a szermentességért

A projekt elsődleges célja volt a helyi igényekhez igazodva a szerhasználat megelőzése és visszaszorítása érdekében szemléletformáló programok, valamint célzott beavatkozások támogatása a közösségek és a családok bevonásával.

Hirdetés