Címke: magyar kultúra napja
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2024.01.23.

Kultúra Napja Pannonhalmán

Idén Pannonhalmán tartották a Magyar Kultúra Napja központi ünnepségét, ahol könyvtári és közművelődési szervezeteket is díjaztak.

Földvári Gabriella 2024.01.22.

A győri kultúra sokszínű és népszerű

Hétfőn a városházán rendezték meg a Magyar Kultúra Napi ünnepséget polgármesteri köszöntővel, díjak átadásával és kulturális műsorral.

P. Csapucha Adrienn 2023.01.22.

Kincset ér a kultúra

Mint minden másnak, úgy a kultúrának is felértékelődött a szerepe napjaink vészterhes időszakában. De a művészek, a kultúra jeles képviselői is küzdenek a nehézségek ellen és igyekeznek gyorsan reagálni a felmerülő problémákra. Győrben sincs ez másként. Mert az tény, hogy kultúra nélkül ugyan lehet, de nem érdemes élni. Egy színházi darab, egy kiváló koncert, vagy éppen egy múzeumlátogatás élménye garancia a felhőtlen kikapcsolódásra, arra, hogy kizökkenjünk a szürke hétköznapokból és újra feltöltődjünk.

P. Csapucha Adrienn 2023.01.20.

A kultúra Győrben is összeköt

A magyar kultúra napján városunkban is igazi díjesővel ünnepelték azokat, akik munkájukkal, tevékenységükkel sokat tesznek azért, hogy gyökereink, hagyományaink ápolásán túl tovább gyarapodjanak tárgyi és szellemi értékeink. Pénteken a Városházán az önkormányzat nevében dr. Dézsi Csaba András és Rózsavölgyi László nyújtotta át az elismeréseket az arra érdemeseknek.

Győr+ 2023.01.16.

A magyar kultúra napja a Rómer Múzeummal

2023. január 22-én 14.00-18.00 óra között a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum a magyar kultúra napjához kapcsolódó programokkal várja a látogatókat.

J. Kovács Andrea 2023.01.09.

Irodalmi kétszázasok

Három jeles és kerek irodalmi jubileummal, pontosabban szólva kétszázadik évfordulóval indul a 2023-as év.

Ficsór Dávid 2022.01.28.

Az egész hetet a kultúrának szentelték

Ahogy arról hétfőn már beszámoltunk, a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan Kölcsey-hetet rendeztek a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. Rendhagyó órák, különböző megmérettetések és izgalmas bemutatók tarkították a programot.

Ficsór Dávid 2022.01.24.

Közös szavalással indult a Kölcsey-hét

Január 22-e a magyar kultúra napja. 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnuszt. A jeles eseményhez kapcsolódva a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában ismét megrendezik a Kölcsey-hetet, mely során játékos formában, sokszínű programokkal, vetélkedőkkel emlékezik meg az intézmény a névadójáról.

Hirdetés