Kincset ér a kultúra

P. Csapucha Adrienn Fotó: oszk.hu
2023.01.22. 09:07

Mint minden másnak, úgy a kultúrának is felértékelődött a szerepe napjaink vészterhes időszakában. De a művészek, a kultúra jeles képviselői is küzdenek a nehézségek ellen és igyekeznek gyorsan reagálni a felmerülő problémákra. Győrben sincs ez másként. Mert az tény, hogy kultúra nélkül ugyan lehet, de nem érdemes élni. Egy színházi darab, egy kiváló koncert, vagy éppen egy múzeumlátogatás élménye garancia a felhőtlen kikapcsolódásra, arra, hogy kizökkenjünk a szürke hétköznapokból és újra feltöltődjünk.

Hirdetés

Január 22-én, a magyar kultúra napján nemcsak Kölcsey Ferencet és az általa ezen a napon letisztázott Himnuszt ünnepeljük, hanem mindazokat, akiknek fontos hagyományaink őrzése, nemzeti tudatunk erősítése, szellemi értékeink ápolása.

Városunkban rengetegen fáradoznak azért, hogy egy magas színvonalú, pezsgő kulturális élet működjön Győrben. Társulataink pedig előadásaikkal a város jó hírét viszik szerte a világba. Van mire büszkének lennünk, és lesz is, hiszen 2023-ban sem maradunk kultúra nélkül. A kultúra ugyanis kincset ér, s nekünk, nézőknek is felelősségünk az, hogy tovább építsük értékeinket.

Fasang Árpád zongoraművész szavai pedig csak megerősítenek a hitemben: „Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet!”

Nyitókép: A Himnusz kézirata (Forrás: oszk.hu)

Hirdetés