Címke: középiskola
Hirdetés
HAK 2023.05.28.

Ismét meghirdetik a Győri Stafétát

A Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával idén 20-dik alkalommal hirdeti meg közterületi futóversenyét, amelyre június 2-án 10 órakor a Bem téren kerül sor.

Mireider Máté 2023.05.08.

Mutatjuk, hányan és miből érettségiznek Győrben az idei évben

A legnépszerűbb idegennyelvi érettségi az angol, a második a német lett, de megyénkben 12 fő olaszból, néhányan pedig még latinból is vizsgát tesznek. Népszerűek a szakmához kötődő tárgyak is, mint a logisztika, sokan választották a hittant is.

Győr+ 2023.04.03.

Győri középiskolások az ország legjobb statisztikusai között

Rekordszámú csapat versengett a KSH országos középiskolai statisztikai versenyén. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023. március 29-én rendezte meg a tradicionális középiskolai csapatverseny, a STAT WARS döntőjét. A statisztikai kultúrát a diákok körében sok-sok élménnyel és tapasztalattal népszerűsítő vetélkedőre az idén kilencedik alkalommal került sor.

Győr+ 2023.02.15.

Meglepetés a középiskolai felvételin: így vizsgáztak a nyolcadikosok!

Magyar nyelvből tizennégy éve nem produkáltak olyan jó eredményt a nyolcadikosok, mint az idei középiskolai felvételi vizsgán. A matematikateszten azonban a tavalyinál alacsonyabb átlagpontszám született – bár ez még azután sem okozhatott nagy meglepetést, hogy az Oktatási Hivatal puhított az egyik feladat javítókulcsán.

MTI 2023.02.14.

Február 22-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

Február 22-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe - hívta fel a figyelmet kedden az Oktatási Hivatal (OH), amely honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők megalapozottabban dönthetnek arról, hová jelentkezzenek.

Győr+ 2022.11.17.

Nyílt napokkal segítenek a döntésben a középiskolák

Bár a középiskolai jelentkezés a következő tanévre jövő év februárjában esedékes, az intézmények már javában rendezik meg nyílt napjaikat. Igyekeznek alaposan bemutatkozni a választás előtt álló fiataloknak, akik rendszerint szüleikkel együtt jelennek meg ezeken a programokon.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.16.

Nyílt napok után, merre tovább fiatalok?

Hatalmas érdeklődés mellett zajlottak a Győri Szakképzési Centrum intézményeinek nyílt napjai, erről a centrum kancellárja számolt be a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, egyre többen szeretnének versenyképes tudást szerezni, ezért a legtöbb iskolában többszörös a túljelentkezés és olyan nehéz bejutni az intézményekbe, mint a gimnáziumokba.

Hirdetés