Megvan a rangsor: két győri középiskola a TOP 20-ban!

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.12.01. 10:23

Idén is megjelent a HVG toplistája a legjobb középiskolákról. A TOP 10-be csak egyetlen vidéki intézmény került be, de a legjobb 20 között két győri középiskola is szerepel.

Ugyanaz a három fővárosi gimnázium került a dobogóra az idei HVG-rangsorban is, mint tavaly, de ezúttal a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium átvette a vezetést az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumtól, míg az Eötvös József Gimnázium továbbra is stabilan őrzi a második helyét.

A HVG idei 100-as listájának készítői megjegyzik, hogy a dobogósok között csak apróbb eltérések vannak, csekély az érdemi különbség az első 3-4 között. A vizsgálat alapját képező matematika-, történelem-, magyarérettségi-átlagokban évek óta kiegyensúlyozott teljesítményt mutatnak. Az idegen nyelvek területén értelemszerűen a kéttannyelvű gimnáziumok voltak a legjobbak.

A lap felmérése alapján az első tíz közé az utolsó helyre egyetlenegy vidéki intézmény jutott be: a veszprémi Lovassy László Gimnázium.

Büszkeség, hogy a legjobb húsz között két győri intézmény is szerepel: a Kazinczy Ferenc Gimnázium a 12. míg a Révai Miklós Gimnázium a 18. lett.

Íme a TOP 10:

1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
3. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
4. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
5. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
6. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
7. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
8. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
9. Városmajori Gimnázium (Budapest)
10.Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

A teljes TOP 100-as lista ide kattintva olvasható.

Forrás: HVG