Címke: környezettudatosság
Hirdetés
Győr+ 2024.05.31.

A Legvirágosabb főtér és az Év fasora a legnépszerűbb kategóriák az idei Virágos Magyarország versenyen

Lezárult a jelentkezés az idén már 31. alkalommal meghirdetett környezetszépítő megmérettetésre. A szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség felhívása idén is többszáz helyi közösséget mozgatott meg. Az egyes kategóriákra érkezett nevezések azt mutatják, hogy a települések ebben az évben is szívesen mutatják meg gondosan zöldített főterekeiket és ápolt fasoraikat. A hazai versengésre most még nagyobb figyelem összpontosul, 2024-ben Magyarország tölti be az európai környezetszépítő verseny, az Entente Florale Europe soros elnöki szerepét.

Venesz Klaudia 2024.05.11.

Üzemel a ménfőcsanaki fecskesarazó

Ménfőcsanakon aktív közösségi életet él a Muszáj Természetvédelmi és Koordinációs Egyesület, ami a környezet- és állatvédelem hirdetését tűzte zászlajára. Kezdeményezésükre a Madarak és Fák Napjára elkészült a fecskeoázis.

J. Kovács Andrea 2024.03.29.

Húsvétkor is környezettudatosan

A húsvéti ünnepek alatt is figyeljünk arra, mit fogyasztunk, legyünk környezettudatosak és óvakodjunk a pazarlástól – tanácsolja Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

Bajzát Zsuzsi 2024.02.23.

Tavaszi gardróbcsere az Ökosikkel

Február 25-én vasárnap 14 és 17 óra között ruhacserére várják a környezettudatos vásárlókat immáron 5 helyszínen, a győri belvárosban.

Győr+ 2024.02.23.

Fenntartható és környezettudatos jövőért tevékenykedik a SZE mosonmagyaróvári kara

Az elmúlt években jelentősen megújult a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának képzési kínálata, infrastruktúrája, tovább bővült vállalati kapcsolatrendszere, és elindult a nemzetköziesítés útján. Fenntarthatóság, korszerű élelmiszertechnológiák, vidékfejlesztés és precíziós gazdálkodás – többek közt e hívószavak jellemzik az új irányvonalat. Dr. Szalka Éva dékánsága alatt megkezdett utat dr. Tóth Tamás viszi tovább.

Győr+ 2024.02.16.

Rangos elismerések Győrnek

Ismét rangos elismerést kapott a győri önkormányzat az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatban.

MTI 2023.10.03.

Januárban indul a kötelező visszaváltási rendszer

Januárban indul a kötelező visszaváltási rendszer a meghatározott űrtartalmú fém, üveg és műanyag palackokra és dobozokra, a fogyasztóbarát megoldást a koncessziós társaság működteti majd a gyártók és kereskedők együttműködésével - mondta Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expo és Élményprogramon.

J. Kovács Andrea 2023.09.17.

Győri Klíma Expo harmadszor

Harmadszor rendezik meg a Győri Klíma Expot, amely október 5–7. között 9-től 18 óráig az Olimpiai Sportpark területén ingyenesen lesz látogatható, ráadásul idén sok újdonsággal találkozhatnak az érdeklődök.

Győr+ 2023.09.15.

Fesztivál a környezettudatosság jegyében

Kevesebb mint egy hónap múlva startol a környezettudatosság jegyében szervezett fesztivál, azaz a III. Klíma Expo és II. Győri Zöld Futás. Az Olimpiai Sportparkban október 5-e és 7-e között várják az érdeklődőket.

Hirdetés