Címke: környezettudatosság
Hirdetés
Győr+ 2023.05.31.

Elkezdődött az okoslámpák tesztüzeme Győrben

Újabb nagyszerű fejlesztést kezdeményezett dr. Dézsi Csaba András, aki a világítás tesztelésére kéri a győrieket. Az Álmos utcában a Malom liget melletti szakaszon elkezdődött a közterületi, LED fényforrások cseréje. A most felszerelt lámpák sokkal energiatakarékosabbak, hosszabb élettartamúak, jobb megoldást kínálnak a korábbi világító testeknél, így minden szempontból megfelelnek a modern kor követelményeinek. Győrben fontos a környezettudatosság, ennek egyik újabb példája a mostani beruházás.

J. Kovács Andrea 2023.05.14.

Idén is lesz Győri Klíma Expó és Zöld Futás

Bár még távolinak tűnik az ősz, a Környezetvédelmi Osztály munkatársai már a III. Győri Klíma Expóra készülnek – tudtuk meg Herman Etelka osztályvezetőtől.

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória 2023.05.07.

Fenntarthatósági témahét a Pannon-Víz Zrt.-vel

Környezetünk megóvása érdekében rendkívül fontos feladat a fiatalok szemléletformálása, hogy megfelelő rálátást kapjanak a környezettudatos, felelős vízhasználatra, amely nagy hatással lehet Földünk és vizeink jövőjére.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.24.

Fenntarthatósági hét: utazó planetárium a Mórában

Ahogy Győr városnak fontos, úgy a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola számára is kiemelt téma a környezetvédelem. Erről beszélt a Győr+ Médiának az intézmény igazgatója. Fekete Szabolcs kiemelte, az április 22-i Föld Napjához kapcsolódva egy egész projekthetet állítottak össze a diákok számára, ahol az alsósok és a felsősök is érdekes programok segítségével gyarapíthatják tudásukat a környezetvédelem témakörében.

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória 2023.04.23.

Környezettudatos szolgáltatás

A Pannon-Víz Zrt. számára kiemelten fontos, hogy a megfelelő víziközmű-szolgáltatások biztosítása során környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vegyen, azok szerint végezze munkáját.

Csollán Tamara 2023.03.16.

Kinyit a Központi Könyvtár

Egy több mint féléves projekt zárul le a napokban, hiszen március 21-én, 13 órától hivatalosan is átadják az olvasóközönségnek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér központi épületét a Herman Ottó utcában. A panelházak között található ikonikus, piros téglás épület a tavalyi év során belülről már teljesen megújult, ideje volt, hogy kívülről is azt a 21. századi intézményt tükrözze, amely tevékenységét és színvonalát illetően már régóta jellemzi a győri könyvtárat.

Németh Boglárka 2023.03.04.

Vasárnap vár az ÖKOSIKK!

Ahogy arról korábban már a Győr+ Média is beszámolt, március 5-én vasárnap rendezik a tavaszi ÖKOSIKK-et a győri belvárosban. Válogassuk át a szekrényeket, és a már megunt, kinőtt, de tökéletes állapotban lévő ruhákat és kiegészítőket vigyük el a négy helyszín egyikére!

Kárpát Zsolt 2023.02.17.

„Vízmegtartó” projektben a Hildes diákok

Egy különleges projektbe kapcsolódhattak be a Hildes diákok. A vízmegtartó elnevezésű programsorozat eseményei Budapesten zajlottak, ahol egy hétig építészek, múzeumpedagógusok és vízügyi szakemberek a fenntarthatóság lehetőségeit mutatták be. Ezután a diákok plakátokat, installációkat készítettek.

Győr+ 2023.02.16.

Bankkártya méretű menetjegyeket vezetett be a MÁV-START

Mind a pénztárakban, mind a jegykiadó automatákban új, bankkártyaméretű jegyeket vezetett be a MÁV-START. A 80x54 mm-es jegyek az eddigieknél kisebbek, gyorsabban nyomtathatók, egységes kinézetűek. Éves szinten 14 futballpályányi terület lefedéséhez elegendő jegypapírt, azaz mintegy 1100 km jegycsíkot spórol meg a vasúttársaság a fejlesztéssel.

Hirdetés