Címke: költészet napja
Hirdetés
Győr+ 2024.04.11.

Ákos szavalt a Győr+ stúdiójában

A Győr+ Televízió stúdiójában jár Kovács Ákos, Kossuth-díjas dalszerző, aki a költészet napja alkalmából verset is mondott.

Bajzát Zsuzsi 2024.04.11.

Verseket szavalnak ma a Győr+ Rádió munkatársai

A Magyar Költészet Napja április 11., amelyet minden évben József Attila születésnapján tartunk. A Győr+Rádió kollégái ma egész nap a kedvenc magyar verseikkel kedveskednek a hallgatóknak.

Győr+ 2023.04.11.

Győrben is imádjuk a költészetet! Szavazzunk a kedvenc szerelmes verseinkre!

Idén több szempontból is főszerepet kap a magyar irodalom, hiszen egyik legnagyobb költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából megannyi programmal várják a kultúra kedvelő közönséget Győrben. Mellette azonban nem szabad megfeledkeznünk április 11-éről sem, hiszen 1964 óta ezen a napon, vagyis József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját. Szavazzon kedvencére!

Földvári Gabriella 2023.04.11.

Ünnepel az Író Alkotók Klubja

A Költészet napjára idén verses-zenés irodalmi műsorral készült az Író Alkotók Klubja, mellyel a Győri Szent Anna Otthon lakóit szeretnék meglepni. Az ünnep ezzel nem ér véget, a klub saját YouTube csatornájára kerültek fel szavalatok, az alkotók tolmácsolásában elhangzik egy-egy költemény József Attilától, Pilinszky Jánostól és Kányádi Sándortól, majd saját versek felolvasására kerül sor.

Győr+ 2023.04.06.

Költészet napi műsor a könyvtárban

Április 12-én (szerda) 17 órakor a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség költészet napi műsorán vehetnek részt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.).

Bajzát Zsuzsi 2022.04.11.

Verset tessék!

Már kora reggel elárasztották a közösségi oldalakat a versek. Ha egyébként nem is a mindennapjaink része középiskola óta a költészet, legalább ezen a napon, József Attila születésnapján, mindannyian elővesszük a régi kedvenc kötetünket, vagy a kortárs alkotások kedvelői a jól bevált honlapokat.

Földvári Gabriella 2022.03.28.

Teszteljük a gravitációt

Szabó T. Anna költő és Dés András ütőhangszeres zenész estje lesz április 12-én 17 órától a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

Földvári Gabriella 2022.03.28.

Lélek-jelenlét

A Filo-Pont Költészet-napi programját április 10-én vasárnap 14 és 18 óra között tartja. .

Hirdetés